fbpx
Fotbal

Liga a IV-a începe cu meciul Săgeata Stejaru – FC Delta Tulcea!

-meciul celor mai titrate echipe din fotbalul tulcean deschide campionatul județean

23 august 2009: două pretendente la promovarea în Liga a II-a, Săgeata Stejaru și Delta Tulcea jucau pe  ,,Maracana” din Vasile Alecsandri (Tistimelu) meciul ce avea să rămână în istoria fotbalistică a județului nostru pentru că nu una ci două echipe locale erau angrenate în lupta pentru promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Sorin Chițu a deschis scorul pentru gazde în prima parte a jocului însă în repriza secundă copilul teribil al fotbalului tulcean, Cristian Pantelie, intrat pe teren la pauză, schimba deznodământul meciului cu cele două reușite ale sale. Ce vremuri!

Azi, la o duzină de ani distanță, fotbalul tulcean e mai sărac și propune acest meci de referință pentru debutul Ligii a IV-a de fotbal. Asta pentru că nici Săgeata Stejaru nu mai e ce era, dar prin revenirea în scaunul de primar a lui Dumitru Enache, alături de neobositul Teo Șamata, cu Mihai Guliu pe bancă, primește o șansă pentru următorii ani.

În schimb, FC Delta Tulcea, o echipă privată condusă de Liviu Mohonea, nu e nici măcar umbra echipei fanion a fotbalului tulcean și asta pentru că municipiul n-a mai oferit de 8 ani această șansă fotbalului.

Într-o postare pe contul personal de Facebook, președintele Asociației Județene de Fotbal Tulcea, Petre Badea, enumera comunele în care primarii refuză să ofere sprijin fotbalului local, uitând, întâmplător sau nu, tocmai Tulcea și asta pentru că FC Delta Tulcea nu primește niciun sprijin financiar de la bugetul local fiind un club 100% privat. Nicăieri e locul fotbalului tulcean pe harta țării și asta grație edililor, mai mici sau mai mari, care sunt în general dezinteresați de fenomenul sport. Nu că ar fi, unii dintre ei, interesați de altceva decât salariu și alte câștiguri…

,,Avem deja, ca valoare, echipă de Liga a III-a și sper să arătăm acest lucru pe tot parcursul acestui sezon de Liga a IV-a.” a declarat, înainte de meci, primarul Dumitru Enache. Vom vedea la finalul meciului dacă așa stau lucrurile.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE