Ştirea zilei

Flagrant înșelăciune prin ,,Metoda ghiulul”

Trei bărbaţi, în vârstă de 42, 46, respectiv 55 de ani, au fost prinşi de jandarmi, în flagrant, în timp ce încercau să înşele un bărbat, folosind metoda ,,ghiulul”.

Astăzi, în jurul orei 12:00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea au fost sesizaţi, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, cu privire la faptul că trei bărbaţi, aflaţi pe DJ 222 Tulcea – Agighiol, încearcă să ofere produse în schimbul unor sume de bani.

Jandarmii au intervenit imediat la faţa locului, unde au prins în flagrant trei bărbaţi care, au oprit în trafic un alt bărbat din comuna Jurilovca, judeţul Tulcea, relatându-i faptul că au rămas fără combustibil şi susţinând că au nevoie de bani pentru rezolvarea unor probleme urgente.
Aceştia i-au oferit victimei un ceas şi o bijuterie (ghiul) din metal de culoare aurie, prezentate ca fiind de valoare, în schimbul sumei de 1.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar obiectele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele bărbaţilor actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Cercetările sunt continuate de organele competente.

Pentru prevenirea infracţiunilor de înşelăciune, Jandarmeria Tulcea vă recomandă:
– Apelaţi la sprijinul forţelor de ordine dacă sunteţi victima unei astfel de fapte
Nu daţi curs unei astfel de solicitări, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională
Fiţi precauţi !

Back to top button