fbpx
Ştirea zilei

Flux special pentru vaccinarea cadrelor didactice tulcene

Vaccinarea profesorilor pe fluxuri speciale, fără programare pe platforma naţională de vaccinare, a început de ieri 24 februarie 2021 în 23 de judeţe din ţară iar de azi în alte 14 judeţe printre care şi Tulcea. Campania se va încheia pe 10 martie, când se estimează că 60.000 de cadre didactice vor fi primit prima doză.

„Vaccinarea profesorilor începe miercuri, 24 februarie. Se încheie pe 10 martie. Până atunci se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sectorul învățământului vor primi prima doză”, a anunța marți colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare.

La Tulcea se vaccinează la Centrul de vaccinare de la Sala de sport Dan Pohariu

Listele cu personalul care urmează să fie vaccinat au fost deja recepționate de DSP Tulcea încă de la începutul săptămânii. Ele stabilesc intervalele orare. Profesorii au fost de ieri anunțați de către conducătorii unităților de învățământ când trebuie să se prezinte la vaccinare şi azi dimineaţă deja s-au vaccinat primii dintre ei. În total sunt peste 300 de cadre didactice care şi-au dat acordul pentru vaccinare dintr-un total de peste 500 care s-au înscris iniţial pe listele centralizate la ISJ Tulcea.

„Vorbim despre personal din învăţământ care până la deschiderea acestui flux special de vaccinare nu se vaccinase. Sunt totuşi destule cadre didactice care s-au vaccinat deja prin intermediul platformei de vaccinare şi în continuare cadrele didactice şi nedidactice se pot programa pentru vaccinare în centrele de la Isaccea şi Măcin”, a declarat inspectorul şcolar general Viorica Pavel care a fost prezentă, alături de directorul DSP Tulcea, Mihaela Nicolau, la centrul de vaccinare de la Sala de Sport Dan Pohariu.

Declarațiile ministrului Educației cu privire la vaccinarea cadrelor didactice?
„Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână. Sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile.

La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi. Dintre aceștia, exact jumătate sunt vaccinaţi şi cu rapel”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE