Tulcea

George Șișcu, deputat PNL Tulcea: La mulţi ani, dragi tulceni! La mulţi ani, Dobrogea!

Astăzi, la 144 de ani de la unirea Dobrogei cu România, este momentul să ne bucurăm, din nou, împreună. În fiecare an, la 14 noiembrie, sărbătorim Ziua Dobrogei și marcăm, astfel, data la care în aceasta a revenit la teritoriul național.
Ziua de 14 noiembrie marchează, de altfel, și prima trecere simbolică a Regelui Carol I pe pământ dobrogean, atunci când a și citit „Proclamația către populația Dobrogei“, un document emoționant, care vorbește despre supremația legii care va orândui viața acestei regiuni, indiferent de etnie sau de religie. Spunea Carol I în proclamația sa, adresându-se populației musulmane, că „dreptatea României nu cunoaște deosebire de neam și de religiune! Credința voastră, familia voastră vor fi apărate de o potrivă ca și ale creștinilor“!
Tot Regele Carol I amintea că viața, onoarea și proprietatea sunt „cele mai scumpe bunuri ale omenirii (…) puse sub scutul Constituției“.
Astăzi, după 144 de ani, suntem în Dobrogea un exemplu pentru întreaga țară de locuire în armonie și respect reciproc, în tărâmul în care suntem laolaltă 14 minorități, fiecare cu tradițiile, religia și obiceiurile sale.
La mulţi ani, dragi tulceni! La mulţi ani, Dobrogea!
Back to top button