Tulcea

Președintele primarilor de comune din Tulcea, Eugen Ion, nemulțumit de rectificarea bugetară

-"Rectificare bugetară dezastruoasă marca PNL!" a scris Eugen Ion pe Facebook

În calitate de președinte al filialei Tulcea a Asociației Comunelor din România și de primar al Comunei Jurilovca, Eugen Ion îl provoacă, pe pagina sa de Facebook, pe prim-ministrul  Florin Cîțu să explice ,,care a fost formula de calcul pentru alocarea sumelor aberante pentru comunele non-PNL din județul nostru la ultima rectificare bugetară făcută în bătaie de joc față de locuitorii acestei țări.”

,,Solicit, de asemenea, Prefecturii Tulcea să pună la dispoziția opiniei publice adresele prin care primăriile din județ au transmis necesarul pentru fiecare capitol bugetar până la sfârșitul anului, în funcție de nevoile lor. O simulare de consultare – pentru că alocările au fost făcute strict pe considerente politice si fără niciun fel de legătură cu realitatea din comunitățile noastre.” a transmis pe pagina sa de Facebook, Eugen Ion.

În plus, primarul din Jurilovca mai are și patru întrebări punctuale pentru guvernanți.

,,Având în vedere dezastrul pe care premierul demis al României l-a creat cu această rectificare de buget, întreb:

❓din ce bani vor aloca primăriile non-PNL sumele necesare școlilor pentru achiziția de măști și materiale dezinfectante pentru siguranța elevilor ÎN MIJLOCUL CELUI MAI DUR VAL AL CRIZEI SANITARE GENERATE DE COVID-19?

❓ cum vom asigura căldura în școlile și grădinițele din mediul rural ÎN ACEASTĂ IARNĂ?

❓ din ce fonduri vom putea acoperi asistența socială la nivelul comunităților noastre (unde avem mari restanțe, deși 90% din aceasta este datoria Guvernului) știind că vorbim de cele mai VULNERABILE categorii – persoane cu dizabilități, bolnavi cu afecțiuni grave, persoane aflate în sărăcie extremă?

❓cu ce fonduri vom putea închide până la sfârșitul anului PROIECTELE pe FONDURI EUROPENE pe care le avem în derulare?

Președintele ACOR Tulcea mai spune:

,,În cazul în care vreun simpatizant PNL ar fi tentat să răspundă „PSD a făcut la fel”, vă las mai jos două tabele care arată, prin comparație, felul în care am înțeles noi să facem administrație în ultimii ani și cum crede PNL-ul că trebuie să meargă lucrurile în România:

◾2019 – PSD alocă sume corecte, adaptate la nevoile reale ale tuturor UAT-urilor din județ, indiferent de culoarea lor politică;

◾2020 – cele 19 primării PNL din județ primesc 15 milioane de lei, aproape dublu față de cele 30 de primării PSD, care au primit împreună doar 8 milioane de lei.

◾ 2021 – același tip de alocare discreționară, în avantajul primăriilor PNL.

⚠️ Ca notă de final, aș vrea să îi rog pe toți locuitorii care NU au norocul să trăiască într-o comunitate condusă de PNL, să își amintească la următoarele alegeri de acest exemplu de guvernare împotriva românilor.

📛 Când candidații PNL vor veni la poarta dvs. să vă ceară votul, nu uitați să îi întrebați de ce #echipeicâștigătoare nu i-a păsat de școlile și de elevii din mediul rural, de proiectele de dezvoltare locală, de cei mai vulnerabili dintre ai noștri ACUM, când este cea mai mare nevoie de sprijinul Guvernului față de toți locuitorii acestei țări?”

Back to top button