Ştirea zilei

Grădina de vară Dacia a fost igienizată de Servicii Publice

Timp de câteva zile, Grădina de vară Dacia a fost igienizată corespunzător de reprezentanţii societăţii Servicii  Publice SA Tulcea, iar potrivit primarului Ştefan Ilie în perioada următoare tulcenii vor fi chestionaţi cu privire la viitorul acestui obiectiv. În data de 5 noiembrie 2020 a semnat procesul verbal de predare-primire cu RADEF ROMÂNIA FILM pentru Gradina de vară Dacia iar a doua zi, Consiliul Local vota hotărârea, prin care se consifinţea preluarea imobilului. 

În baza unei comenzi făcute de către colegii de la Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului din cadrul Primăriei Tulcea societatea noastră a prestat acest serviciu de igienizare a obiectivului Grădina de vară Dacia.

Activitatea propriu-zisă, pe teren, a durat mai puţin de două zile iar de acolo am colectat 3040 kilograme de vegetaţie dar şi alte deşeuri diverse.

Deja de două zile am atacat al doilea obiectiv pentru care avem comandă de la DIAP şi anume Toboganul de la Lac Ciuperca.

După ce vom finaliza şi acest obiectiv urmează marea provocare pentru noi şi anume igienizarea Stadionului Delta„, a declarat Ionel Stan, directorul SC Servicii Publice SA Tulcea.

Ştefan Ilie: „Vom lansa o dezbatere publică pe tema Grădinii de Vară”

E bine să știm de la ce pornim – vom fi cu atât mai mulțumiți de munca noastră peste un timp, când acest loc va deveni, așa cum l-am numit în campania electorală, un Mall Cultural. De pe 16 noiembrie va începe deratizarea, defrișarea florei spontane, curățenie generală. Apoi vom căuta surse de finanțare pentru refacerea imobilului. Vom lansa și o dezbatere publică, vom fi incântați să primim idei de la tulceni. Peste un timp (nu foarte scurt, trebuie să o spun de pe acum) acolo va fi unul din punctele de atracție din Tulcea. „, declara în primele zile ale lunii noiembrie 2020 primarul Ştefan Ilie.

Aşa arăta Grădina de Vară după ce erau scoase din incintă, după unii, 11 tone de deşeuri, după alţii nu mai puţin de 25 de tone. 

Deşeuri aruncate acolo de zeci de ani de zile cât acest obiectiv a fost închis publicului şi deschis oamenilor străzii …

De câteva zile Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului a pus sub cheie acest imobil igienizat care va deveni, să sperăm curând, un punct de atracţie pentru tulceni

Împreună cu colegii din primărie vom face o evaluare primară a acestui obiectiv şi intenţionăm să întocmim, după o consultare cu tulcenii dar şi cu mediul de afaceri, un caiet de sarcini. Sigur, ne dorim acolo un obiectiv cultural, vom cere şi sprijinul pro bono al unor artişti sau arhitecţi locali, dar ce este important de spus e că vrem ca Grădina de Vară Dacia să devină atractivă pentru antreprenori. Şi, de ce nu, aceştia să investească acolo” a declarat azi primarul Ştefan Ilie.

 

 

Back to top button