fbpx
Ştirea zilei

#sepoate şi cu artificii: 24 ianuarie 2022. La mulţi ani, Tulcea!

Dacă în noaptea dintre ani, tulcenii au sărbătorit cu petarde şi pocnitori venirea anului 2022, iată că ziua de 24 ianuarie le-a adus celor două, maxim trei sute de zgribuliţi care au vrut s-o vadă şi pe Paula Seling cântând la -4 grade, un foc de artificii de aproape 10 minute.

Nici măcar pe vremea lui Hogea, dacă ţineţi minte acel primar care nu rata niciun revelion şi dădea startul numărătorii inverse la miezul nopţii, nu au fost aşa artificii. Nici măcar la vreo nuntă a vreunui potenţat al zilei nu s-a mai văzut aşa ceva.

Peste zece minute de bubuială au marcat, în mentalul colectiv al minţilor luminate din Tulcea, cea mai mare sărbătoare a anului 2022 de până acum – 24 ianuarie 2022. De pe acoperişul fostului magazin universal Diana au plecat spre cer artificiile care au dat impresia că ne atacă ruşii…mai bine de zece minute!

Când dai cu mucii în fasole o dată, degeaba mai încerci după să dregi busuiocul! Focul de artificii din această seară ar fi fost sublim şi lăudabil fie în noapte dintre ani, fie de Ziua Municipiului sau în cel mai rău caz de 1 decembrie sau 14 noiembrie zile cu adevărat cu semnificaţie pentru aceste meleaguri.

Cum era şi firesc, reacţiile nu au întâziat să apară!

Artificiile care nu au fost deloc potrivite de Revelion 2022 desi spectacole de artificii erau pe tot mapamondul ,au fost foarte bine venite de ziua Unirii Mici in Tulcea .Măcar au văzut ceva putinii tulceni adunați pe ger in piata civica sau de la ferestre .Au fost mai multi tulceni in piata civica la miezul nopții la trecerea dintre ani decat acum,dar deh…asa a decis” inspirat” Primaria Tulcea.” a scris Tatiana Haliţ, consilier local USR Tulcea, în timp ce consilierul local Lavinia Vizauer de la PSD Tulcea a punctat scurt şi la obiect, ca să priceapă orice ţăran: „Aşa e la oraş, cu artificii!„.

Sunt doar două dintre reacţiile oamenilor publici cu privire la inspiraţia organizatorilor de a marca această sfântă zi de 24 ianuarie cu un mare foc de artificii în contextul în care orice pocnitură azi ne poate face să credem că ne atacă ruşii, aşa cum bine a comentat cineva.

În concluzie, prost ales momentul, nu altceva!

Felicitări încă o dată Consiliului Judeţean Tulcea şi Ansamblului Profesionist Baladele Deltei pentru spectacolul artistic de pe scena din piaţa civică pentru care au îndurat cele câteva grade sub zero două-trei sute de tulceni.

P.S. Săptămâna viitoare, marţi, 1 februarie 2022 este Anul Nou Chinezesc. Pe surse, nici de această dată primarul Ştefan Ilie nu va fi în piaţa civică, aşa cum făcea predecesorul său, să dea startul focului de artificii. Aşa cum nu a fost nici azi. Poate i-o fi frică de artificii, cine ştie…

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE