fbpx
Ştirea zilei

„Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri”, tema unui simpozion al Ministerului Mediului la Tulcea

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management al Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” (CIPN), va organiza joi, 28 aprilie 2022, începând cu ora 10:30, în Sala Amfiteatru a Facultății de Economie Agroalimentară și a Mediului (Colegiul Economic Delta Dunării Tulcea, str. Viitorului nr. 32) la Reuniunea de lucru zonală dedicată judeţelor Tulcea şi Constanţa: „GUNOIUL DE GRAJD – BUNĂSTARE PENTRU FERMIERI! MĂSURI LOCALE PENTRU DEZVOLTAREA AGRICULTURII ȘI PROTECȚIA APELOR”.

La reuniune vor participa reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor ce vor discuta cu reprezentanți ai primăriilor din mediul rural, alături de reprezentanți ai organizaţiilor implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

„Beneficii pentru fermieri și autorități locale în gestionarea unui sistem public de colectare a gunoiului de grajd. Realizarea, operarea și asigurarea sustenabilității unei investiții în platforma comunală pentru gunoiul de grajd. Monitorizarea ex-post a investițiilor.”, „Prevederi suplimentare privind reducerea emisiilor de azot la nivel de fermă. Gestionarea integrată a azotului.” şi, mai ales, „Efectele poluării cu nitrați asupra calității apei” sunt temele principale de dezbatere ce vor fi susţinute de oficialii ministerului la Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE