Ştirea zilei

I-a luat foc acoperișul casei în miezul nopții

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Nicolae Botezatu, astă noapte, în jurul orei 02:35, militarii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină în localitatea Măcin pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifesta la o casă.

La momentul sosirii pompierilor incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului locuinței cu pericol de propagare la alte două case alăturate.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit 11 subofițeri cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Incendiul a fost lichidat la ora 04:00.

A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite, iar pompierii au salvat restul locuinței și cele două case din apropiere.

Cauza probabilă producerii incendiului este coș de fum neizolat termic corespunzător față de materialele combustibile din jur.

 

*RECOMANDARI*

 

Reamintim cetățenilor principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte sau neizolate corespunzător:

-coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate;

-în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile;

-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Back to top button