fbpx
Ştirea zilei

Prohibiţie la ştiucă de la 1 februarie până pe 15 martie inclusiv

Pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial la specia ştiucă va fi interzis de mâine, 1 februarie 2022 timp de o lună şi jumătate, prevederea legală fiind stabilită prin Ordinul de prohibiţie din 2021, la Capitolul II, articolul 6

Perioada de prohibiţie la ştiucă vine după o perioadă de prohibiţie naturală, mai multe zone de pescuit la ştiucă fiind acoperite de gheaţă ceea ce a făcut imposibil pescuitul acestei specii de peşte în Delta Dunării şi nu numai.

Pentru pescuitul comercial şi respectiv familial prohibiţia la ştiucă este o măsură de protecţie a speciei în perioada sa de reproducere, pentru pescarii recreativ sportivi pescuitul ştiucii fiind doar catch and release.

Măsura aceasta de prohibiţie la ştiucă este una care pentru pescarii din deltă vine după o perioadă de prohibiţie naturală. Majoritatea bălţilor sunt înghetaţe aşa că şi cu prohibiţie şi fără oricum nu ieşea nimeni la ştiucă” a declarat preşedintele Federaţiei Organizaţiilor de Producători de Peşte din Delta Dunării, Dan Verbina.

 

Back to top button