fbpx
Comune

În comuna Casimcea s-au finalizat lucrările de cadastru!

OCPI Tulcea a finalizat lucrările de cadastru în comuna Casimcea iar proprietarii celor peste 10.000 de imobile au început să primească noile cărți funciare. Noile cărți funciare ale celor 10.024 de imobile din comuna Casimcea au fost înmânate autorităților locale, care au început să le distribuie proprietarilor. În comuna Casimcea, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2017 și a vizat o suprafață totală de 24.058,53 de hectare.

Potrivit reprezentanților OCPI Tulcea, în prezent, din totalul de 51 de UAT-uri din județul Tulcea, 3 sunt cadastrate integral (Văcăreni, Luncavița și Baia), iar în alte 39 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button