fbpx
Ştirea zilei

Inauguarare de faleză cu prim-miniștri la Tulcea: Marcel Ciolacu și Victor Ponta!

Doi prim-miniștri ai României, Marcel Ciolacu și Victor Ponta, s-au aflat azi pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea, alături de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, și miniștrii Angel Tîlvăr de la Apărare și Ștefan Radu Oprea de la Economie pentru a participa la momentul festiv de inaugurare a unuia dintre cele mai așteptate investiții din județul Tulcea, Modernizarea Portului Tulcea. 

Într-o conferință de presă ce a avut loc pe Nava Cristina alături de Ivona Potzaichin Rusu, președintele Consiliului Județean Tulcea a vorbit despre lungul drum al preluării acestui bun patrimonial de la APDM Galați la CJ Tulcea și despre norocul de a avea un constructor care a oferit de azi o faleză a Dunării cu o garanție de aproape un secol de acum încolo.

Astăzi considerăm încheiate lucrările proiectului Modernizare Port Tulcea, o dorință majoră în rândul tulcenilor și nu numai. Spun în rândul tulcenilor pentru că ei erau cei care, în plimbările lor, vedeau starea deteriorată a principalei zone de promenadă a orașului. Nu a fost ușor, dar această investiție a putut fi finalizată datorită unor demersuri începute în 2014 pentru preluarea acestui obiectiv de la Ministerul Transporturilor. Am reușit atragerea de fonduri europene, o investiție de peste 40 de milioane de euro, care a însemnat infrastructură portuară, pentru că nu discutăm doar de faleză și de granit, și de mână curentă, și de fântână arteziană. Este vorba de această infrastructură a portului cu cei peste 2000 de piloți forați, cu grinzi armate, cu platformă armată, cu multe lucrări hidrotehnice de o complexitate extraordinară. Vreau să spun că am beneficiat de prezența la licitație a unei firme de calibru, pentru că în trei ani să faci această investiție, cu toată complexitatea ei, este un lucru lăudabil, motiv pentru care felicit Max Bögl România asociat cu Complex Delta, care au lucrat exemplar. Investiția va fi completată cu un nou proiect, după perioada de postimplementare, pentru ridicarea standardului de frumusețe și de atracție. Am curajul să spun foarte clar că, plimbându-ne de-a lungul Dunării, de la Sulina până la Turnu Severin, putem aprecia că avem una dintre cele mai frumoase faleze dar și una dintre cele mai utile pentru tot ce înseamnă navigabilitate și posibilitate de acostare în mod civilizat, mobilitate în Delta Dunării, transport de persoane din Tulcea către deltă și invers. Este o satisfacție și pentru mine pentru că s-a încheiat un drum greu de 8 ani, la finalul căruia vedem acest lucru săvârșit și pe care merită să-l sărbătorim și prin acest eveniment, Delta Waves Fest, pe măsura așteptărilor tulcenilor. Aș fi fost bucuros dacă prietenul meu Ivan Patzaichin ar fi fost alături de noi astăzi, aici, să vadă ce-am reușit să facem“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Doresc să vă mulțumesc pentru că, acum aproape doi ani, imediat după decesul tatălui meu, ați avut inițiativa să numiți această faleză Ivan Patzaichin. Sunt absolut convinsă că dacă ar fost în viață, ar fi fost astăzi aici, alături de dumneavoastră. Și-a dorit foarte mult ca această faleză să fie frumoasă, să fie primitoare, oamenii să se bucure de acest loc, a visat întotdeauna să fie o zonă de plimbare, de evenimente, a fost alături de dumneavoastră în toate demersurile ca această faleză să revină tulcenilor și sunt absolut sigură că, de acolo de unde este, ne privește și se va bucura de toate evenimentele de aici. Sper ca acest festival să fie de bun augur și inaugurarea falezei să aducă din ce în ce mai multe evenimente aici. Un astfel de eveniment va fi cel organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23“, în perioada 8-9 septembrie, și va cuprinde inaugurarea ansamblului monumental de la capătul falezei. Sper că veți fi atunci și alături de noi, cred că va fi un loc de referință în care oamenii se vor simți bine“, a declarat președintele Asociației „Ivan Patzaichin – Mila 23“, Ivona Potzaichin – Rusu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu prezent la inaugurarea falezei. Și Victor Ponta…

De la ora 17.00 la sediul prefecturii, Marcel Ciolacu, premierul României a participat la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea la finalul căreia a oferit declarații de presă. Video mai jos:

După declarațiile de presă de pe scările prefecturii, Marcel Ciolacu, alături de miniștrii din cabinetul său Angel Tîlvăr de la Apărare și Ștefan Radu Oprea de la Economie a participat la o întâlnire cu primarii și consilierii județeni din Tulcea desfășurată la Sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea, la finalul căreia prin Piața Civică, pe la Coloane și Trei Fântâni a parcurs pe jos drumul spre Faleza Ivan Patzaichin.

Pe Faleza Ivan Patzaichin, printre participanții la acest eveniment festiv, alături de președintele ACOR Tulcea, Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca, a fost prezent și …Victor Ponta, prim-ministrul din perioada în care  s-a început preluarea cheului și pereului Portului Tulcea de la APDM Galați la Consiliul Județean, cum altfel decât prin ”voință politică”. Așa cum se vede mai jos, în filmare, cei doi prim-miniștri, unul care a pus umărul la preluarea falezei și altul care a onorat cu prezența acest moment istoric al recepției unei investiții de milioane de euro, s-au salutat reciproc iar actualul prim-ministru chiar a declarat că se bucură de prezența celui care a pus ”prima piatră de temelie” la inauguarea de azi.

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE