Utile

Încălzire ieftină cu ajutorul peleților, o soluție tot mai populară

În ultima perioadă au fost înregistrate generoase scumpiri atât pe piața de gaze naturale și electricitate, cât și în ceea ce privește lemnele de foc. Drept urmare, nu puțini sunt cei care au căutat o soluție mai avantajoasă de încălzire a locuinței.

Peleții reprezintă alegerea pe care au făcut-o marea majoritate. De ce au ales peleții? În primul rând, costurile pentru încălzire atunci când sunt folosiți peleți într-o centrală de calitate scad cu până la 50%. Iar acesta este motivul care a convins, cel mai probabil, majoritatea persoanelor să aleagă un sistem de încălzire pe bază de peleți.

O tonă de peleți costă mult mai puțin decât o tonă de lemne, așa că producătorii de peleți au fost mai solicitați în acest an precum niciodată. S-au făcut chiar liste de așteptare pentru anul viitor, chiar dacă peleții se produc în cantități generoase. Cel mai adesea, fabricile de peleți au capacitatea de a produce 500 kg de peleți în doar o singură oră, sau chiar mai mult.

Care sunt cei mai ieftini peleți?

Peleții se obțin din resturi vegetale ce se regăsesc din belșug în jurul nostru. În comerț, vei găsi mai multe tipuri de peleți, în funcție de materia primă folosită pentru fabricarea acestora. Totuși, cei mai ieftini sunt peleții de paie, o opțiune foarte comună în rândul celor care își doresc confort termic cu costuri cât mai mici.

Prețul unei tone de peleți din paie este de până în 1000 de RON pentru o tonă. În schimb, o tonă de peleți obținuți din lemn de brad se apropie ușor de prețul de 2000 RON. Indiferent de alegerea pe care o vei face, randamentul va fi excelent.

Performanțele unei centrale pe peleți vor fi grozave datorită randamentului foarte înalt pe care îl oferă. Totuși, este important să folosești o centrală bună, iar din acest punct de vedere îți putem recomanda să alegi un pachet centrala termica pe peleti Kenda. Îl poți comanda din oferta magazinului online centrale-seminee.ro iar în schimb vei fi răsplătit cu costuri avantajoase pentru încălzire.

Dacă în cazul centralelor pe lemne vorbim despre un randament de aproximativ 50-60%, centralele pe peleți se remarcă cu un randament excelent de până la 96%. Acesta este aspectul care garantează costurile mult mai accesibile pe care le presupune folosirea unui sistem de încălzire pe bază de peleți.

În plus, peleții necesită mult mai puțină muncă spre deosebire de lemnul de foc ce va trebui atent prelucrat și depozitat pe termen lung pentru a obține un nivel redus de umiditate. Peleții sunt ușor de depozitat, au deja un nivel minim de umiditate, nu ocupă mult spațiu și pot fi folosiți cu ușurință pentru alimentarea sistemului de încălzire. Numai avantaje importante oferă acest tip de combustibil grozav!

În ceea ce privește prețul pe care va trebui să îl plătești pentru a achiziționa o centrală pe peleți, află că acesta este influențat în mod special de calitatea sistemului de încălzire. Vei găsi centrale pe peleți ieftine, dar de o calitate îndoielnică, dar și modele mai scumpe, de care te vei putea folosi zeci de ani fără probleme. Recomandarea noastră este simplă: alege o centrală Kenda și sigur nu vei regreta alegerea făcută.

 

Back to top button