fbpx
Minorităţi

Începe școala: cinci cuvinte esențiale în educație în cinci limbi diferite!

Peste doar două zile începe un nou an școlar în care copiii aparținând minorităților naționale din România vor putea însuși, prin diverse forme considerate corespunzătoare de comunitate, limba lor maternă. A-ți învăța limba maternă înseamnă a-ți asigura acces la un univers numai al tău, dar pe care îl poți împărți cu conaționalii tăi, dar și cu cei cuprinși de mirajul graiului tău matern. Un singur ingredient este necesar: setea de cunoaștere.

În cele patru zile înainte de începerea noului an școlar, Departamentul pentru Relații Interetnice dorește să aducă în atenția publică multilingvismul specific din România, alcătuind un dicționar compus din 5 cuvinte esențiale, traduse în cele 20 limbi materne ale minorităților din țara noastră, legate de perioada cea mai fericită din viața fiecăruia – cea în care deschiderea noastră către ceea ce are de oferit școala ne arată cât de divers poate fi colorată lumea în care trăim.

Fiindcă limba maternă face parte din cunoștințele de bază, de astăzi vom putea învăța 5 cuvinte în 5 limbi materne autohtone pe aceste meleaguri: maghiara, polona, romani, rusa și ruteana.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button