Inimă nouă pentru o tulceancă!

Marieta Țurlică este prima tulceancă cu șansa unui transplant de inimă, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș. La 2 săptămâni după reușita unei operații dificile, coordonată de ilustrul chirurg, prof. dr. Suciu Horațiu, tânăra mamă (mutată abia ieri pe secție) ne-a împărtășit primele stări, emoții, pe care le trăiește, cu o inimă nouă.
“Boala o depistasem la 18 ani. Aveam cardiomiopatie dilatativă, cu insuficiență cardiacă. În ultimul an, starea mea de sănătate se deteriorase îngrozitor, eram mai mereu prin spital, nu mai puteam mânca, respiram foarte greu, chiar ajunsesem să nu prea mai ies din casă. Operația a durat patru ore și jumătate și a fost o reușită. Echipa de medici a fost foarte mare, fiind coordonată de domnul profesor Suciu Horațiu. La 29 de ani, am primit inima unui bărbat în vârstă de 31 de ani. Abia ieri am fost adusă pe secție. Voi continua cu recuperare, analize, nu știu când voi ajunge acasă. Dar cred că de Paște mă voi bucura acasă, la Zebil, de viață. Simt că am RENĂSCUT, pur si simplu.” Marieta are doi băieței, Denis și Teodor, care învață la școala din Zebil și sunt bucuroși, că mama lor a reușit, că este o luptătoare. “M-au vizitat imediat după intervenție. Va fi o mare bucurie, când vom fi acasă împreună. Încet și cu răbdare, vom reuși. Toți cei din Zebil s-au bucurat, că transplantul a reușit.” I-am transmis tinerei mămici, că toți tulcenii au fost încântați de vestea reușitei.
” Să dea Domnul la toată lumea sănătate, deoarece aceasta e cea mai importantă și trebuie să avem grijă de ea”, a fost mesajul final al Marietei Țurlică, transmis tulcenilor.

Back to top button