fbpx
Tulcea

Institutul Revoluției Române condus de Ion Iliescu va fi desființat!

- declarație politică a senatorului Costel Vicol, Alianța USR PLUS Tulcea

Am votat astăzi pentru desființarea Institutului Român pentru Revoluția din Decembrie 1989, institut care încă de la înființare, 7 Decembrie 2004, având ca obiect de activitate analiza științifică a permiselor, a desfășurării și efectelor- în plan politic, economic și social- ale Revoluției române din Decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini obiective și documentate asupra acestui eveniment, nu și-a dovedit eficiența și nu a acționat în vederea scopului si misiunii pentru care a fost înființat.

Un institut care nu a făcut altceva decât să înlocuiască adevărul istoric cu un adevăr trunchiat favorabil lui Ion Iliescu și securității. Finanțarea acestei entități de la bugetul de stat reprezintă o cheltuială nejustificată, o împovărare a întregii societăți, o fabrică de sinecuri!
Justiția are rolul de a stabili adevărul despre ce s-a întâmplat la Revoluția din Decembrie ’89, nu un institut în care peste 70% din sumele alocate analizei a ceea ce s-a întâmplat la revoluție s-au cheltuit pe salariile și sporurile personalului!

Costel Vicol, senator Alianţa USR PLUS Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button