Tulcea

Institutul Revoluției Române condus de Ion Iliescu va fi desființat!

- declarație politică a senatorului Costel Vicol, Alianța USR PLUS Tulcea

Am votat astăzi pentru desființarea Institutului Român pentru Revoluția din Decembrie 1989, institut care încă de la înființare, 7 Decembrie 2004, având ca obiect de activitate analiza științifică a permiselor, a desfășurării și efectelor- în plan politic, economic și social- ale Revoluției române din Decembrie 1989, în scopul realizării unei imagini obiective și documentate asupra acestui eveniment, nu și-a dovedit eficiența și nu a acționat în vederea scopului si misiunii pentru care a fost înființat.

Un institut care nu a făcut altceva decât să înlocuiască adevărul istoric cu un adevăr trunchiat favorabil lui Ion Iliescu și securității. Finanțarea acestei entități de la bugetul de stat reprezintă o cheltuială nejustificată, o împovărare a întregii societăți, o fabrică de sinecuri!
Justiția are rolul de a stabili adevărul despre ce s-a întâmplat la Revoluția din Decembrie ’89, nu un institut în care peste 70% din sumele alocate analizei a ceea ce s-a întâmplat la revoluție s-au cheltuit pe salariile și sporurile personalului!

Costel Vicol, senator Alianţa USR PLUS Tulcea

Back to top button