fbpx
Cultură Culte

Invitație la Bordel 2.0! E gratis, duminică la Teatrul Jean Bart!

* FORȚA de a SPUNE NU, prevenire a PROXENETISMULUI

În mijlocul problemelor societății românești, un spectacol teatral prinde glas: „Bordel 2.0″, un proiect cultural iniţiat de Asociaţia Epancin Art, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Un spectacol de comedie ce își propune să atace, prin elementele caracteristice unui teatru de revistă, o problemă socială ce mocnește în viața cotidianului românesc.

“Bordel 2.0” este un proiect adresat publicului tânăr, prin care ne dorim să ridicam semnale de constientizare spre problema traficului de persoane. Proiectul are la baza 11 spectacole ce vor fi jucate în 5 județe: Brașov, Bihor, Tulcea, Vâlcea, Dolj. Proiectul cuprinde spectacole, workshopuri, proiecții video și dezbateri, realizate prin implicarea a 8 artiști printr-o campanie de comunicare direcționată grupului țintă, dar si publicului larg.

Așa cum sugerează și titlul, spectacolul se centrează în jurul unui subiect delicat. Prostituția generează o poveste ce pune accentul pe slăbiciunile, frustrările și nevoile ființei umane. Mecanismul pervers din spatele ideii de proxenetism este sugerat cu mult umor și ironie, decupând, în acest sens, situații de viață care reprezintă acele momente când suntem păcăliți, fie de propria naivitate, fie de un discurs convingător să luăm decizia greșită.

„Consider necesar acest gen de spectacol în contextul teatral actual, el punând în lumina reflectoarelor o realitate nu pentru a o condamna ci pentru a oferi posibilitatea reflexiei și  a unui dialog sincer. Faptul că spectatorii sunt distribuiți într-un rol activ permite o conștientizare mai puternică a fenomenului de proxenetism.“, explică Andreea Iacomiță, regizorul spectacolului.

Sinopsis

Bordel 2.0 este povestea unor opțiuni greșite care sunt camuflate în interiorul unor ambalaje frumoase. Costume, machiaj, parfum cu iz de show musical, toate invită spectatorul într-o călătorie spre o realitate ignorată: traficul de carne vie.

Evident, știm că prostituția e ceva ilegal, imoral, greșit și totuși… este opțiunea unora. De ce? Sărăcia? Da! Ignoranța? Probabil. Adevărul e că uneori e pur și simplu o alegere atrăgătoare ce stă sub semnul promisiunii unei vieți mai bune, mai bogate, mai ușoare.

Bordel 2.0 este un spectacol despre acele momente în care ne lăsăm păcăliți de propriile vise ce, fără să ne dăm seama, au devenit iluzii care ne distrug încet.

Reprezentaţiile spectacolului „Bordel 2.0”:

Deplasare Tulcea (11 si 12 mai)

  • Sâmbătă, 11 mai, ora 19:00, Centrul Cultural din comuna Jurilovca
  • Duminică, 12 mai, ora 19:00, Teatrul Jean Bart din Tulcea

 INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Intrarea este liberă în toate spațiile în care proiectul Bordel 2.0 va avea reprezentații, în limita locurilor disponibile, ținând cont de toate măsurile legale (I.S.U.) ce țin de capacitatea și funcționalitatea sălilor.

____________________________

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE