fbpx
Ştirea zilei

Invitație la TULCEA ONG FEST în Piața civică din municipiu!

Vineri, 19 mai 2023, în Piaţa Civică din municipiul Tulcea, în intervalul orar 16.00-17.30, va avea loc cea de a VII-a ediţie a evenimentului TULCEA ONG FEST.

Iniţiativă a organizaţiilor non-guvernamentale tulcene, evenimentul a fost, încă de la prima ediţie, parte a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV).
Evenimentul de vineri este organizat de un parteneriat format din Asociaţia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EUdivers, organizaţie care asigură şi secretariatul demersului comun); Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Tulcea; CELISEA ONG; Societatea Română de Cruce Roşie- Filiala Tulcea; Asociaţia EURO Tulcea; Asociaţia de Promovare a Culturii Muzicale Young; Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea; Asociaţia Umanitară NOROC; Organizaţia Naţională Cercetaşii României- Centrul Local LOTUS Tulcea.
Organizaţiile partenere au pregătit tulcenilor un program ce va include : spectacol de muzică folk, dans stradal, târg de suveniruri, demonstraţii de prim-ajutor, distribuire de materiale promoţionale, jocuri pentru copii, atelier scout. Fondurile ce vor fi colectate din vânzarea de mici obiecte realizate de voluntari vor fi folosite pentru finanțarea activităților ong-urilor și donații către cei în nevoie. EUdivers va dona jumătate din fondurile încasate pentru lucrările de renovare ale monumentului istoric Biserica „Sf. Voievozi” din Chilia Veche.
SNV este o iniţiativă a PRO VOBIS- Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, un eveniment național anual, desfăşurat în a treia săptămână a lunii mai, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.
Ajunsă, la cea de a XXII-a ediţie, SNV are drept temă a anului 2023- Numărăm voluntarii, evaluarea dimensiunii voluntariatului la nivelul comunităților, reflectată de număr de voluntari, număr de organizații, tipuri de activități desfășurate.
Pentru că voluntarii tulceni sunt o mare familie, Tulcea ONG Fest este prilejul fericit care îi aduce împreună, în centrul civic al municipiului, alături de cei în slujba cărora îşi pun efortul. În conformitate cu deviza SNV a anului 2023 : „Sunt în grafic!”

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE