Ştirea zilei

Jandarmii tulceni au confiscat peste jumătate de tonă de peşte

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea a desfăşurat joi, în colaborare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, o acţiune pe linia prevenirii şi braconajului piscicol.

În cadrul acţiunii, jandarmii tulceni au oprit pentru control, pe braţul Sulina, în dreptul localităţii Crişan, o ambarcaţiune în care se afla un bărbat, domiciliat în localitatea Mila 23, iar în urma verificărilor efectuate, oamenii legii au depistat în barca acestuia cantitatea de 532 kg peşte din speciile crap, somn, sânger, caras, biban şi plătică, pentru care persoana în cauză nu deţinea documente justificative.

Ambarcaţiunea şi motorul au fost ridicate în vederea confiscării, iar întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil.

Persoanei în cauză i s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport fără documente legale a peştelui conform O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea va acţiona şi în perioada următoare pentru respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul.

Back to top button