fbpx
Educaţie

Lansare de proiect: ACORD pentru Inspectoratul Școlar și trei școli tulcene

Azi, de la ora 10.00, sala de conferințe a Inspectoratului Școlar a fost gazda lansării proiectului „Activități Creative Outdoor și Relaționare prin Descoperire – ACORD“, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de cei trei parteneri: Școala „Nichifor Ludovig“ din Niculițel, Școala „Gheorghe Banea“ din Măcin și Școala „Danubius“ din municipiul Tulcea.

În cadrul evenimentului, inspectorul general Viorica Pavel a vorbit despre obiectivele proiectelui, despre indicatorii lui, dar și despre principalele activități prevăzute, alături de coordonatorul educațional, inspectorul general adjunct Mioara Ranciu.

Prin acest proiect (cofinanțat cu fonduri nerambursabile în valoare de  1.6,21.357,22 lei) în trei unități școlare de pe raza județului Tulcea vor fi amenajate spații educative outdoor, specifice tipurilor de educație non-formală ce vor fi derulate până la finalul acestui an. Un termen destul de scurt ce constituie și principala provocare pentru cei care vor implementa proiectul.

Obiectivul principal al proiectului este reducerea riscului de părăsire timpurie a școlii în rândul elevilor proveniți din grupuri vulnerabile, din trei comunități educaționale din județul Tulcea, prin dezvoltarea unor măsuri integrate de educație non-formală, orientate pe nevoile elevilor.
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a vorbit despre importanța completării educației formale cu acest tip de învățare outdoor:
Vreți să scoateți limba română și matematica din clasă și să o duceți în natură întrucât omul are o legătură intrinsecă cu natura. Sunt încrezător că educația poate fi făcută și altfel, mai empatic, mai plăcut decât formalismului anumitor cadre, iar acest tip de proiect are abilitatea de a duce elevii în alte direcții decât unele ce pot avea consecințe negative. Copiii pot, așadar, să se distanțeze de lumea tehnologiei și pot identifica noi alternative de petrecere a timpului în mijlocul naturii. Eu am încredere deplină în conducerea Inspectoratului Școlar Județean, dar și în toți directorii unităților școlare implicate că vor duce la bun sfârșit acest proiect deosebit de important pentru sistemul educațional tulcean“, a transmis, în cadrul conferinței, vicepreședintele Mihai Huleni.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE