Ştirea zilei

Lovitură DIICOT: Trei proxeneţi din Măcin au fost arestaţi

Trei persoane au fost reținute pentru proxenetism, în urma unei acțiuni a polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Tulcea și procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea.

La data de 2 septembrie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au pus în aplicare patru mandate de aducere, emise pe numele unei femei și a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 58 de ani, toți din orașul Măcin, județul Tulcea.

Acțiunea a vizat probarea activității infracționale a membrilor unui grup infracțional organizat specializat în proxenetism, fapte comise în Belgia, Germania, Spania și Elveția, în perioada 2013-2020.

Cele patru persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Tulcea, pentru audieri.

Trei dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

La data de 3 septembrie a.c., cei trei au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Comunicat IPJ Tulcea

Back to top button