fbpx
Alte sporturi

Medalie de argint pentru tulceanca Amalia Țugui la Europenele de Tineret din Croația

Amalia Țugui a obținut ieri medalie de argint la Campionatele Europene pentru Tineret de la Porec (Croația), după un meci foarte echilibrat decis după ”bout review”, împotriva irlandezei Kayla Doyle Byrne. Este vorba despre o decizie extrem de echilibrată luată de arbitri după o revizuire a punctelor acordate și pentru care s-a folosit și tehnologia AI. Meciul Amaliei poate fi vizionat aici.

Pugilista din Sulina a luptat în Croația la categoria 66 Kg și a avut parte de un culoar foarte nefericit, spre deosebire de adversara sa din finală. Practic, Amalia Țugui a luptat în sferturi și în semifinale cu ultimele două campioane mondiale, cea din 2022 din Azerbaidjan și cea din 2023 din Ucraina pe care le-a învins prin KO.

Amalia a avut cel mai greu culoar posibil și, pe bună dreptate, se poate spune că a disputat două finale până la meciul din finală cu irlandeza Kayla Doyle Byrne. Ca și arbitrilor până și mie mi-a fost greu să iau o decizie pentru meciul din finală, poate de aceea s-a apelat la inteligența artificială, și din acest punct de vedere nu avem ce să mai spunem, înseamnă că irlandeza a fost mai bună. Totuși, Amalia a disputat finala pe un fond de oboseală fizică și mai ales psihică și poate din acest motiv nu a fost la capacitate maximă în meciul cel mai important. Obiectivele ei însă nu sunt pe termen scurt, ele sunt pe termen mediu și lung iar obiectivul principal rămâne participarea la Olimpiada din 2028 din SUA.” a declarat Bogdan Țugui, tatăl Amaliei.

Medalia de argint obținută la aceste Europene de Tineret se adaugă unui palmares impresionant, inclusiv în kickboxing aceasta fiind campioană mondială. Vom reveni!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE