Mită-n stare de urgenţă: Primar de comună arestat pentru 30 de zile!

Unul dintre primarii de comună din judeţul nostru a fost reţinut ieri şi azi a fost prezentat de procuror judecătorilor de la Tribunalul Tulcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile până pe data de 3 mai 2020 inclusiv.

Surse din cadrul Tribunalului Tulcea ne-au confirmat faptul că măsura arestării preventive s-a luat împotriva primarului comunei Crişan, Ilie Munteanu, culmea, fost poliţist, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în bani.

Din alte surse, care au preferat să îşi păstreze anonimatul, se pare că este vorba despre suma de 10.000 de lei primită de la un reprezentant al unei firme de construcţii care avea o lucrare în satul Mila 23.

Cu mai multe detalii despre acest subiect a venit ulterior şi Direcţia Naţională Anticorupţie care a publicat pe pagina de socializare (nu pe pagina oficială!) următorul text: „ieri, 3 aprilie a.c., primarul unei comune din Tulcea a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 lei mită (a doua tranșă din suma totală de 20.000 lei) de la un denunțător, pentru un contract de executare a unor lucrări publice. Astăzi, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
Dosarul a fost instrumentat de ofițerii #DGA Tulcea, unde a fost preluat denunțul, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.” însoţit de acest filmuleţ de 9 secunde.

 

Back to top button