Ştirea zilei

Mobilități transnaționale în cadrul programului Erasmus+ la Colegiul Dobrogean Spiru Haret în septembrie 2021

Candidatura Colegiului Dobrogean Spiru Haret în cadrul Acțiunii Cheie 1 (KA1), Erasmus+,  în scopul obținerii finanțării pentru implementare acreditării(2021-2027) Erasmus+ , a fost aprobată luna aceasta. Pentru anul  2021-2022 sunt planificate în acord cu acreditarea ,Nr. proiectului: 2021-1-RO01-KA121-SCH-000019782, activități de tip schimburi de elevi, cursuri de formare, job shadowing. În paralel, liceul coordonează și implementează alte patru proiecte Erasmus +, de tip KA229 și KA101, astfel încât numai în  luna septembrie au fost desfășurate mai multe activități.

Colegiul a găzduit în perioada 06-09.09.2021 un eveniment de tip short-term joint staff training event la care au participat profesori din licee din cinci țări partenere:  Manavgat IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turcia, Istituto Maria Ausiliatrice, Italia, IES MAR DE ALBORÁN, Spania, ENSINUS – Estabelecimentos de Ensino Particular, SA, Portugalia , Kauno Valdorfo mokykla, VsI, Lituania. Mobilitatea transnațională , prima dintr-o serie de șase, este parte a proiectului Erasmus+ KA229, EmotionsMapping(EMAP), număr de referință 2020-1-RO01-KA229-080232_1,  coordonat de colegiul nostru.

Activitățile au fost organizate în conformitate cu  cele două subiecte ale proiectului, inteligența emoțională și media literacy, pentru a echipa  câte 2 profesori din fiecare școală parteneră cu metode și tehnici concepute pentru a spori competențele în domeniile EI, MIL și pentru a putea transfera aceste metode și tehnici către elevii lor. În cadrul evenimentului de 3 zile, școala -gazdă, Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” a organizat cursuri de formare a cadrelor didactice cu experți în media literacy și inteligență emoțională reprezentând Centrul  pentru Jurnalism Independent (CJI), formator Cristina Jamschek, director de programe și Ana Andronic, Social Incubator. Din echipa de proiect CDSH participantă la acest eveniment au făcut parte doamnele profesoare Condrat Mihaela ( coordonator), Plînge Anca și domnul profesor Agache Cristian.

În perioada 18.09-25.09.2021, colegiul  este reperezentat de cinci elevi de clasa a XII-( Tălpău Cezar-Bogdan, Costin Tiberiu, Radu Sergiu, Crăciun Alis-George , Poștaru Denis-Claudiu)  și doi profesori ( doamnele Năstase Georgeta și Raiciu Mihaela) la o întâlnire transnațională de proiect Erasmus+ KA229, FR01-KA229-063092_2, în Croația,Vinkovici. Mobilitatea transnațională are loc în cadrul proiectului No To War și reunește elevi și profesori din licee partenere din patru țări: N Serap Ulusoy Mesleki ve TeknikAnadolu Lisesi, Samsun,  Turcia, Ekonomska trgovacka skola IvanaDomca , Lycée Marie Joseph, Troville-sur – Mer, Franța.

Back to top button