fbpx
PNLTulcea

Modernizarea României se face de la firul ierbii, pornind de la comunitate și trăgând în sus întreaga țară

"Avem nevoie de un guvern și o administrație locală care să tragă în aceeași direcție" - George Şişcu

România va avea alegeri locale peste câteva luni. Ar fi trebuit ca scrutinul să aibă loc chiar în această perioadă, dar pandemia a dat planurile peste cap, făcând imposibilă desfășurarea alegerilor în condiții sigure.

Cel mai probabil, dacă pandemia va fi ținută în frâu, în luna septembrie ne vom alege primarul, președintele de consiliu județean, dar și consilierii locali și cei județeni. Sunt alegerile care de regulă stârnesc cele mai multe pasiuni la nivel local, pentru că și interesul alegătorilor din comunitatea respectivă este unul ridicat.
Îndemn partidele să propună pe liste oameni pricepuți, care să înțeleagă ce înseamnă o administrație competentă și care să rezolve prompt problemele cetățenilor.

În următorii ani, România are o șansă uriașă să se dezvolte, iar pentru asta avem nevoie de investiții naționale și locale consistente. Comisia Europeană va aloca țării noastre 33 de miliarde de euro în cadrul pachetului de 750 de miliarde de euro destinat țărilor europene pentru depășirea crizei sanitare. Vom avea disponibile alte 40 de miliarde de euro alocate României în cadrul exercițiului financiar 2021-2027. Sunt sume uriașe pe care le vom avea la dispoziție, într-un gest fără precedent care demonstrează unitatea și solidaritatea la nivel european.

Pentru a cheltui acești bani avem nevoie de proiecte importante în fiecare comunitate care să asigure prosperitatea cetățenilor. Orice investiție realizată într-o localitate aduce plus-valoare, creează locuri de muncă și varsă apoi mai mulți bani la bugetul local.

Însă nu putem rezolva toate acestea fără un guvern și o administrație locală care să tragă în aceeași direcție. Modernizarea României se face de la firul ierbii, pornind de la comunitate și trăgând în sus întreaga țară.

Avem nevoie de o administrație publică care să-i ajute pe cetățeni și care să le înlesnească accesul la educație, la servicii de sănătate și la locuri de muncă bine plătite.

George Șișcu
Deputat PNL de Tulcea

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button