fbpx
Tulcea

„NICIODATĂ, NICIODATĂ ….SĂ NU UITĂM DE CEI MAI TRIȘTI CA NOI“

- declarație politică a deputatului PNL Tulcea, George Șișcu

Duminică dimineață. Din nou la Vama Isaccea din județul Tulcea. Aş vrea să încep ziua cu o postare nu despre ucrainenii care fug speriați, disperați, îngroziți din calea războiului, vreau să vă spun câteva cuvinte despre… EI.

EI, priviți-i, sunt ROMÂNI!

Nu sunt autorități locale, nu sunt politicieni.

Îi cunosc pe foarte puțini, dar sunt tare mândru de ei.

Mândru și onorat că sunt român ca ei!

Multă bunătate s-a mai strâns de-a lungul istoriei în sufletul acestui popor. Simt asta acum, aici!

Au venit de unde nici nu mă gândeam. Cei mai mulți sunt tulceni dar mulți au venit din Constanța, Călărași, Brăila, Galați, București, … din Piteşti. A adus fiecare ce a putut, cât a putut. A ADUS.

Apă, mâncare (sendvișuri, fructe, dulciuri), îmbrăcăminte, cafea, ceai, medicamente.

Mulți au venit cu mașinile personale, autoturisme sau microbuze pentru a asigura transportul, refugiaților, către diverse destinații. Sunt înscriși într-un registru de către un reprezentant al ISU, spun câte locuri au disponibile și unde pot transporta refugiații, lasă un număr de telefon și așteaptă în parcare până se completează locurile. La fel se procedează și cu autocarele închiriate. Închiriate de persoane necunoscute. Câte două, trei sau chiar mai multe.

ROMÂNII NOŞTRII cară bagajele refugiaților, ajută bătrânii, duc copii pe brațe la autocare, chiar și animalele de companie de care unii nu s-au putut despărți sunt duse în brațe.

ROMÂNII NOȘTRII, TULCENII NOŞTRII, DOBROGENII își pun la dispoziția refugiaților casele, apartamentele, pensiunile sau hotelurile , SE ÎNTREC în a oferii condiții cât mai bune acestor năpăstuiți. Îi ademenesc parcă și plecă cu ei alături, victorioși, mândri de ce au reușit,… uite, uite la mine vin!

Au făcut grupuri pe WhatsApp pentru a face schimb de idei, pentru a trimite refugiații acolo unde sunt locuri, pentru a dirija fluxurile de alimente donate de…ROMÂNI

I M P R E S I O N A N T !

Iată că există și ceva FRUMOS în negura asta!

Priviţi-i și cinstiți-i!

BRAVO, ROMÂNE!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE