fbpx
Ştirea zilei

Ofertanţi pentru lucrările de cadastru general în toate cele 7 comune tulcene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat, săptămâna trecută, o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de județe. Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). Printre acestea se numără și patru comune din județul Tulcea.

Lista UAT-uri din județul Tulcea pentru care au fost demarate procedurile de atribuire 241 FRECĂŢEI, 242 MIHAIL KOGĂLNICEANU, 243 NICULIŢEL şi 244 SMÂRDAN.

Mai mult Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a mai scos la licitație anul acesta lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 500 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Pentru primele 246 de comune, procedurile de atribuire s-au inițiate în luna aprilie şi  printre acestea s-au numărat șapte UAT-uri din județul Tulcea.
Comunele din județul Tulcea pentru care s-au scos la licitație lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor, în luna aprilie a acestui an, au fost: Casimcea, Cerna, Jurilovca, Maliuc, Mihai Bravu, Sarichioi și Topolog, iar suprafața vizată este de 83.343 de hectare.

Vestea cea mai bună este că pentru toate cele şapte comune tulcene sunt ofertanţi, la unele dintre comune chiar prea multe.

„Pentru Casimcea, Cerna, Mihai Bravu şi Topolog au fost câte un singur ofertant, însă pentru celelalte trei comune chiar şi pe noi ne-a surprins numărul mare de oferte: 8 pentru Sarichioi, 9 pentru Jurilovca şi, surpriză, nu mai puţin de 13 ofertanţi pentru comuna Maliuc” a declarat Andrei Baciu, subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.
Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” are o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro și vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafață de aproape 5,8 de milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.
În anul 2019, ANCPI a lansat patru proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor din aproximativ 400 de UAT-uri din cele 660 de comune din 40 de județe, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.
În prezent, 149 de comune sunt contractate sau în procedură de licitație, dintre care 89 au deja contracte semnate și lucrările sunt în derulare, iar 60 sunt în curs de evaluare.
De asemenea, anul trecut, în județul Tulcea au fost eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), peste 46.000 de cărți funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Tulcea.
În prezent, din totalul de 51 de UAT-uri din județul Tulcea, comuna Văcăreni este cadastrată în proporție de sută la sută, iar în alte 39 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a publicat astăzi, 4 august 2020, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1023371 – „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor în 261 UAT- uri”.
Finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.
Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot.
Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 261 de loturi este de 1.587.138 de hectare.
Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA).
Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât la această procedură pot depune oferte operatori economici din țară sau din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie 2020.
Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la
bugetul de stat.
Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:
 localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
 localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
 localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.
Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.
Atașat găsiți lista celor patru UAT-uri din județul Tulcea pentru care au fost demarate procedurile de atribuire.
Lista UAT-uri din județul Tulcea pentru care au fost demarate procedurile de atribuire

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button