Sănătate

Oficial de la DSP: Coronavirus pe trend descendent şi la Tulcea!

- doar doi bolnavi COVID-19 mai sunt internaţi la secţia de infecţioase

Vremea COVID-19 la Tulcea a cam trecut. Este concluzia unui comunicat de presă, unul dintre puţinele emise de la începutul pandemiei, ce aparţine Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Tulcea prin care se anunţă că „referitor la situaţia prezentă în judeţul Tulcea privind evoluţia infecţiei respiratorii acute cu COVID-19 (noul CORONAVIRUS) comunicăm populaţiei că se constată un trend descendent al cazurilor.

Comunicat DSP Tulcea

„În ultima săptămână s-au înregistrat un număr de  5 cazuri noi de boală. Persoanele afectate au fost internate fie în secţia de boli infecţioase Tulcea SJU Tulcea-1 persoană, fie transferate la Constanţa – 4 persoane.

În prezent sunt 2 persoane internate în secţia de boli infecţioase Tulcea SJU Tulcea şi 16 persoane internate la spitalele din Constanţa pentru tratament de specialitate.

La acest moment (15.06.2020) la nivelul județului Tulcea au fost efectuate un număr de 4932 testări din care  164 au fost pozitive în perioada martie – iunie 2020.  137 de persoane s-au vindecat. Au fost înregistrate 9 decese la spitalele din Constanţa.

Subliniem importanţa respectării cu stricteţe a recomandărilor DSPJ Tulcea în ceea ce priveşte regulile de prevenţie( spălatul mâinilor, dezinfecţia lor, portul măştii în spaţii închise, păstrarea distanţării sociale), autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile pentru persoanele care vin în România din zonele indicate de MS-CNSCBT. Facem precizarea că, în acest moment, persoanele autoizolate la domiciliu sunt monitorizate zilnic, telefonic, de medicii de familie.

DSPJ Tulcea are organizat serviciu de permanentă la sediu pentru preluarea şi prelucrarea tuturor datelor, întocmirea anchetelor epidemiologice,întocmirea rapoartelor specifice, informarea permanentă a instituţiilor,autorităţilor judeţene şi locale, Ministerul Sănătăţii.”

Back to top button