fbpx
Ştirea zilei

Ofițerul de penitenciar care favoriza deținuții trimis în judecată pentru luare de mită

- comunicat al Direcției Naționale Anticorupție

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 136 din 17 februarie 2021, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului C. CIPRIAN IRINEL, ofiţer în cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

 

În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul C. Ciprian Irinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro şi 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.

 

Concret, pentru banii primiţi, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecţia şi condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori şi pentru alte două persoane, toţi deţinuţi în Penitenciarul Tulcea.

 

La data de 16 februarie 2021, inculpatul C. Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menţionat mai sus, şi suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.

 

În cauză procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, prin indisponibilizare, până la concurenţa sumei de 3500 euro şi 2500 lei, asupra bunurilor deţinute de inculpat.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză şi înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicat de presă al Direcției naționale anticorupție

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button