fbpx
Ştirea zilei

Ordin de restricţie pentru un bărbat acuzat de lovire şi alte violenţe

,,Nu mi-am dat seama că în seara aceasta soţia mea va căuta un motiv pentru a chema forţele de ordine”

Un bărbat din municipiul Tulcea s-a ales cu un ordin de restricţie provizoriu, în urma unui conflict cu soţia sa.

În data de 26 februarie, jandarmii, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitaţi, prin intermediul Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de către o femeie care a reclamat un conflict cu soţul său.

Femeia, în vârstă de 47 de ani, a declarat jandarmilor faptul că se afla la domiciliu, împreună cu fiul său, când soţul, cu care este căsătorită de 26 de ani, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, a  provocat un conflict, în urma căruia, femeia a adus la cunoştinţa soţului faptul că intenţionează introducerea unei cereri de divorţ.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a încuiat uşa camerei în care se afla cu soţia, având loc o discuţie aprinsă între cei doi, iar de teamă, femeia a apelat la copilul, în vârstă de 13 ani, care i-a cerut tatălui să deschidă uşa camerei în care se aflau cei doi.

La un moment dat, bărbatul a deschis uşa, iar femeia a reuşit să fugă în baie, iar de teamă că va fi lovită, a încuiat uşa şi a cerut sprijinul forţelor de ordine.

Bărbatul a fost identificat la faţa locului, declarând jandarmilor următoarele ,, Nu mi-am dat seama că în seara aceasta soţia mea va căuta un motiv pentru a chema forţele de ordine.”

Având în vedere cele constatate, oamenii legii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare a organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, fiind emis şi un ordin de protecţie provizoriu de către organele competente .

Precizăm faptul că încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button