fbpx
Agricultură

Pam-pam: Gigi Becali a concesionat 850 de hectare de teren la Tulcea!

Gigi Becali a fost declarat câștigătorul licitației, la care au mai participat alți patru fermieri din județul Tulcea, la o licitație desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la sediul Agenției Domeniilor Statului. Multimilionarul a oferit cea mai mare arendă în kilograme de grâu la hectar pentru concesionarea unei suprafațe de 755 de hectare de teren agricol și 94,6 hectare de teren neagricol situate pe raza teritoarială patru UAT-uri: Tulcea, Nufăru, Mahmudia, și Murighiol.

Licitația ADS pentru suprafața agricolă din județul Tulcea a avut un preț de pornire de 731 de kilograme de grâu pe an, în echivalent, însă Gigi Becali a licitat  până la 2.433 de kilograme la hectar pe an.

Teren concesionat pe 20 de ani

Arenda oferită de Gigi Becali este una dintre cele mai mari arende pentru un teren concesionat de la ADS. Recordul la arendă a fost stabilit tot săptămâna aceasta, pentru un teren de 1.344 de hectare agricole din Brăila, la care s-a câștigat licitația cu o arendă de 2.438 de kilograme de grâu pe an. Un calcul simplu arată că la actualele prețuri în cei 20 de ani Gigi Becali va trebui să plătească nu mai puțin de 14 milioane de euro.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button