fbpx
Comunicate

Percheziții într-un dosar de înșelăciune…cu grâu!

Astăzi, 16 mai, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară în județul Vaslui, într-un dosar penal aflat în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, prejudiciul total fiind de 170.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, o societate comercială din Vaslui ar fi promis persoanei vătămate, o persoană din Tulcea, livrarea unor cereale (grâu), în schimbul a 170.000 de lei.

Drept garanție, societatea comercială ar fi emis un bilet la ordin pentru un cont bancar închis.

Totodată, în urma perchezițiilor efectuate la punctul de lucru al societății comerciale din județul Vaslui, au fost descoperite diferite cantități de erbicid, deținute în mod ilegal, a căror valoare este de 16.000 de lei.

Astfel, în cauză a fost extinsă urmărirea penală și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

De asemenea, în urma percheziției au fost descoperiți și ridicați 30.000 de lei și mai multe documente utile cauzei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Tulcea și cel al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE