fbpx
Ştirea zilei

Precedent periculos: Peron de autogară blocat de un turist

Nu este prima dată când peroanele Autogării Tulcea sunt utilizate drept locuri de parcare. Acest lucru este posibil datorită faptului că barierele autogării sunt ridicate seara și noaptea. De ce? Simplu: autogara, ca și gara CFR din Tulcea, are un anumit program de lucru. Așa că în afara programului terenul concesionat de la primărie este domeniu public ,,liber de sarcini”. Chiar și în timpul desfășurării activității, terenul concesionat autogării tot domeniu public este, dar cu precizarea că peroanele autogării au totuși o anumită destinație. Adică nu pot fi folosite pe post de loc de parcare!

Acest lucru nu a fost înțeles de un turist care și-a parcat autoturismul vineri seara la peronul nr. 4 al autogării.  De acolo ar fi trebuit să plece în prima parte a zilei de azi mai multe autobuze și microbuze. Dar nu au putut!

Administratorul Autogării Tulcea a sesizat Poliția locală cu privire la acest lucru, polițiștii locali au venit, au văzut, au căutat în legislație un temei legal pentru a-l sancționa pe acel turist tupeist și cum nu au găsit temei legal au plecat…

Dacă turistul respectiv și-ar fi lăsat autoturismul parcat într-o stație de autobuz concesionată Societății Transport Public la care Consiliul local este acționar ar fi fost aspru sancționat pentru că … este temei legal. Pe oricare dintre peroanele autogării nu este temei legal în schimb!

La fel, nu este temei legal pentru a fi sancționați cei care parchează pe alte terenuri din domeniul public al primăriei concesionate unor agenți economici privați! Să dăm doar un exemplu:  parcarea Hotelului Select în care parchează cine vrea și cine nu vrea.

,,Luăm în calcul să efectuăm servicii de ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe domeniul public al municipiului Tulcea concesionat unor agenți economici, însă pentru aceasta este nevoie de modificarea hotărârii de consiliu local. De asemenea, la cerere, în baza unui contract și contracost, am putea presta și serviciul de ridicare a autoturismelor parcate pe domeniul privat” a declarat un oficial al Primăriei Tulcea.

Până atunci însă, așa cum a concluzionat și administratorul Autogării Tulcea ,,avem un vid legislativ la care autoritățile ar trebui să se găsească”!

Așadar, să se gândească și să găsească o soluție legală pentru că altfel ne trezim cu toate peroanele autogării ocupate de autoturisme ale turiștilor care pleacă în deltă!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE