fbpx
EducaţieTulcea

Premieră: Tulcea va avea în luna aprilie un Târg al Meseriilor

- inițiatoarea proiectului este consilierul local USR, Tatiana Haliț

Târgul meseriilor este un eveniment ce va avea loc între 21-22 aprilie 2023 fiind gândit ca o colaborare cu liceele tehnologice din municipiu a potențialilor angajatori din domeniile de activitate relevante. Evenimentul se adresează, în primul rând, elevilor de la școlile gimnaziale din județul Tulcea și părinților acestora, care vor avea ocazia de a explora cele mai bune opțiuni pentru cariera lor.

Târgul va fi organizat în Piața Civică a municipiului Tulcea, spațiu care va fi împărțit în zone pentru fiecare unitate de învățământ participantă, astfel încât elevii să aibă acces la informații specifice despre fiecare liceu și specializare/calificare.

Târgul va pune accent pe latura practică a calificărilor oferite de liceele tehnologice, iar elevii și părinții vor avea ocazia de a participa la demonstrații și prezentări interactive ale diferitelor meserii, precum și de a interacționa direct cu profesioniști din domeniu, elevi sau absolvenți ai liceelor tehnologice.

Proiect dedicat elevilor din municipiul Tulcea a fost inițiat și propus în dezbaterea publica a Bugetului local al Primariei Tulcea de către consilierul local USR Tulcea, Tatiana Haliț.
”După dezbatere am prezentat apoi proiectul pentru liceele tehnologice tulcene în cadrul unei întâlniri organizate de ISJ Tulcea in prezenta conducerilor liceelor tehnologice și a fost foarte bine primit. Sper sa ajute astfel la atragerea elevilor către liceele tehnologice școlile profesionale și învățământul dual existent.” a declarat Tatiana Haliț.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE