Ştirea zilei

Primarul Ilie vrea o administraţie publică mai suplă la Tulcea

- după ce a analizat 3 luni "necesarul", ar spune că ar vrea afară 25%

La a doua conferinţă de presă de când e primar, Ştefan Ilie a prezentat, flancat fiind de viceprimarii Dragoş Simion şi George Şinghi şi atături de ei de city managerul Nicolae Bibu, o situaţie la zi a administraţiei publice tulcene despre care puteţi afla pe larg de pe pagina oficială a instituţiei, respectiv https://www.facebook.com/primariatulcea/.

La sesiunea de întrebări, primarul Ilie a vorbit, printre altele, şi despre cât de suplă îşi doreşte să fie administraţia publică locală din Municipiul Tulcea. Adică angajaţii primăriei, direcţiilor, serviciilor şi societăţilor comerciale aflate în subordine.

Dacă în campania electorală primarul Ştefan Ilie vorbea despre faptul că municipiul Tulcea are o administraţie publică supradimensionată, cu circa 1300 de angajaţi (primarie plus direcţii, servicii, societăţi), nu mică i-a fost mirarea în noiembrie când a aflat că de fapt angajaţii sunt 1497. Cu aproape 200 mai mulţi decât credea, cum ar veni…

După trei luni de primărie, Ştefan Ilie îşi doreşte o structură cu 25% mai puţin personal decât a găsit. Altfel spus, undeva la 1100 de angajaţi. Cum s-ar putea produce acest miracol? Simplu: descentralizare, externalizare, digitalizare şi poate şi …disponibilizare. Chiar de mâine! Când reprezentanţii sindicatelor din aripa Cartel Alfa vor veni la o primă rundă ne negocieri.

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button