Ştirea zilei

Primele mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la Tulcea

- prioritate la vaccinare au copiii, apoi cei din categoriile vulnerabile consacrate

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a fost repartizată prima tranşă de vaccin antigripal, respectiv primele 3590 de doze destinate, cu prioritate, vaccinarii copiilor, atât la nivelul cabinetelor medicilor de familie cât şi din instituţiile de ocrotire socială.

Potrivit directorului DSP Tulcea, ec. Mihaela Nicolau, o a doua tranşă de vaccin antigripal va ajunge la Tulcea săptămâna aceasta, respectiv alte 11980 doze,, totalul repartizat de minister fiind astfel de 15570 doze de vaccin, adică puţin peste jumătate din cele 28.744 doze de vaccin solicitate de la Tulcea pentru vaccinarea tuturor categoriilor de risc.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare antigripală, potrivit medicului de familie Constantin Ciureanu, prioritate ar trebui să aibă cabinetele medicale unde se face şi vaccinul anti-covid.

Cred că prioritate la repartiţia de vaccin antigripal ar trebui să aibă cabinetele medicilor de familie care funcţionează ca şi centre de vaccinare anti-covid. Din punctul meu de vedere, evaluarea medicului de familie, care ştie şi istoricul medical al pacientului, înainte de administrarea oricărui tip de vaccin, este foarte importantă. Că vorbim de vaccin anti-covid sau orice alt tip de vaccin. A trecut teama aceea de la început a medicilor de familie cu privire la administrarea vaccinului anti-covid şi cred că a venit momentul ca toţi să fim responsabili şi să facem în cabinete şi acest tip de vaccin, cu mult mai puţin complex ca altele pe care le facem de zeci de ani de zile” a declarat dr. Constantin Ciureanu.

Back to top button