Ştirea zilei

Primele tablete din Programul Național „Școala de acasă” au ajuns la 54 de şcoli tulcene

- este vorba despre prima tranşă de 1400 de tablete dintr-un total de peste 3000

Un număr de 54 de unităţi şcolare din judeţul Tulcea dintr-un total de 55  beneficiază începând chiar de azi de tablete destinate elevilor  prin Programul Național „Școala de acasă”. Este vorba despre prima tranşă de 1400 de tablete repartizate Inspectoratului Şcolar al Judeţului Tulcea care, la rândul său, le-a repartizat azi, începând cu ora 11.00, şcolilor din municipiu şi din judeţ.

Cu ce am primit ieri şi cu ce am mai primit azi avem în total un număr de 1400 de tablete, toate cu cartelă pentru internet și cu soft preinstalat, pentru ”Școala de acasă”. Este un program naţional ce se adresează acelor categorii de elevi pentru care şcoala a făcut verificările de rigoare şi a stabilit că respectivii elevi nu au un astfel de device şi nici părinţii lor nu au posibilitatea de a achiziţiona o tabletă.  La nivelul judeţului Tulcea necesarul din datele centralizate de la şcoli este de peste 3000 de astfel de tablete iar în această primă etapă acoperim circa 50% din necesar”, a declarat Viorica Pavel, inspector şcolar general, înainte să plece în judeţ pentru a repartiza personal la şcolile din Nalbant, Izvoarele, Cerna, Peceneaga, Otrov, Dăeni şi Isaccea un număr total de 185 de tablete.

În a doua tranșă a repartizării de tablete pentru elevii defavorizați vor ajunge la Tulcea peste 1500 de tablete ce vor fi repartizate, la fel ca și acum, școlilor iar câte un responsabil desemnat de conducerea școlii va repartiza la rândul său tabletele elevilor care le vor avea în custodie, fără obligații de a plăti vreo garanție, așa cum s-a întâmplat în alte cazuri.

 

Back to top button