fbpx
Comune

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” aduce 10 milioane de lei la Stejaru!

Primarul comunei Stejaru, Dumitru Enache, și ministrul Adrian-Ioan Veștea de la Dezvoltare, Lucrări Publice și Administrație au semnat ieri un contract în valoare de 10 milioane de lei ce presupune ”Modernizare drumuri în comuna Stejaru, județul Tulcea”. Este unul dintre cele mai mari contracte semnate recent de primarii din județul nostru pe acest program de finanțare național și potrivit edilului din Stejaru va rezolva problema asfaltului acolo unde acesta lipsește în comună. 

„Cu mândrie vă anunț că astăzi am semnat după 8 ani un contract care va definitiva infrastructura rutieră a comunei noastre ! Astăzi proiectul semnat „Modernizare drumuri în Comuna Stejaru ” are o valoare de 13 milioane de lei, și se vor executa 7,5 km de drumuri, 3.5 km trotuare, 600 m balustradă de protecție și 4 poduri, unul la Stejaru ( zona Dobay) și trei la Vasile Alecsandri (zona Dudu, Dobrogeanu și Jurcaneanu-Trantu ). În prezent suntem în faza de achiziție și sperăm ca în urma licitației să cunoaștem constructorul până pe data de 1 martie”, a transmis ieri seară Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru. Cum valoarea proiectului este de 13 milioane de lei, pe parcursul derulării proiectului couna va trebui să caute surse de finanțare pentru încă 3 milioane de lei pe lângă cele 10 milioane de lei primite de la minister. ”Pentru o comună mică așa cum este Stejaru 3 milioane de lei este o sumă foarte mare, dar cred că în următoarele luni vom găsi soluțiile de cofinanțare” a mai declarat primarul comunei Stejaru.

Primăria Stejaru mai are în implementare încă 10 proiecte pentru dezvoltarea comunei. 

„Deși mai avem în implementare încă zece proiecte la nivel de comună, vă spun cu tristețe că s-au pierdut aproape 7 ani pentru dezvoltarea satelor noastre ! În fapt în perioada 2016-2020 nu s-a elaborat niciun proiect pe infrastructură, iar în perioada 2020-2023 a trebuit să reluăm totul de la capăt, să intrăm în linie dreaptă cu elaborarea și finanțarea proiectelor ca apoi, cele 12 proiecte finanțate să se deruleze în „Cascadă” pe o perioadă de câțiva ani buni de aici încolo !Ziua de 30 ianuarie începe să fie una cu noroc pentru că exact pe 30 ianuarie anul trecut am semnat tot la Ministerul Dezvoltării un alt proiect foarte important, proiect ce se află în derulare”, a spus primarul Dumitru Enache.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE