fbpx
Ştirea zilei

Proiecte-fantomă pe bani europeni! Aproape 3 milioane de euro ascunşi de ochii presei

Agenția Națională Anti-Doping invită personalul din direcțiile de tineret și sport județene, reprezentanți ai asociațiilor și cluburilor sportive, sportivi, persoane care activează în domeniul sportiv și ofițeri antidoping la un seminar gratuit în scopul informării și conștientizării schimbărilor aduse legilor din domeniul anti-doping. Evenimentul are loc miercuri, 16 martie, în Tulcea, începând cu ora 10:00.” – aşa începea un email transmis pe adresa redacţiei Infotulcea.ro săptămâna trecută de reprezentanţii echipei proiectului Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sportimplementat de Agenția Națională Anti-Doping. O agenţie ca multe altele, despre care puţină lume ştie, dar cărora le plăteşte salariile…

O simplă căutare pe site-ul AGENŢIEI a scos la iveală măreţul proiect Ajustarea legislației relevante privind combaterea dopajului în sportimplementat cu numai … 12.972.553,40 lei. La cursul valutar de la semnarea proiectului undeva între 2,5 şi 3 milioane de euro! Pe ce îşi propune acest proiect să cheltuie aproape 3 milioane de euro puteţi citi pe subpagina dedicată în site-ul Agenției Naționale Anti-Doping. Obiective, Activităţi, Rezultate, Consultare Publică, Anunţuri, Media sunt secţiunile acestei subpagini iar la secţiunea MEDIA găsim, printre altele, un interviu cu managerul de proiect Christina Viscoţel în care vorbeşte despre acest proiect şi care interviu are doar 20 de vizualizări în ultimele 8 luni.

Azi, într-o sală minusculă de la Hotelul Egreta, cândva biroul directorului, au fost înghesuiţi vreo 20 de oameni, unii dintre ei având doar tangenţe cu sportul, cărora managerul de proiect mai sus amintită, Christina Viscoţel, le-a vorbit acestora despre una, despre alta. La urma urmei era şi greu să strângi la Tulcea mai mult de 20 de „persoane care activează în domeniul sportiv și ofițeri antidoping” interesate de acest subiect numit dopajul.

Însă faptul că accesul presei a fost interzis la acest eveniment ne face să credem că avem de a face cu încă un proiect-fantomă pe bani europeni. Şi nu pe bani puţini: vorbim de aproape 3 milioane de euro! Care, aşa, ca drept la replică, am fi foarte curioşi să aflăm de la doamna Christina Viscoţel pe ce se duc… Nu de alta, dar despre fenomenul dopaj nu sunt interesate doar o duzină de „persoane care activează în domeniul sportiv și ofițeri antidoping” ci şi foarte mulţi români care plătesc salariile angajaţilor Agenției Naționale Anti-Doping, o agenţie despre care, recunoaşteţi, nu aţi mai auzit până acum!

Aşteptăm răspunsul pe aceeaşi adresă cunoscută a redacţiei infotulcea.ro

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button