fbpx
Ştirea zilei

Proiectul „BELMONT – Creating Interfaces” pentru municipiul Tulcea!

Azi, directorul științific Iulian Nichersu și cercetătorul Dragoș Balaican,  reprezentanți ai echipei INCDDD în proiectul Belmont – Creating Interfaces, au efectuat o vizită de lucru la Primăria Municipiului Tulcea în care i-au prezentat City Managerului Nicolae Florin Bibu aplicația dezvoltată în cadrul proiectului amintit, ca instrument util pentru promovarea producătorilor locali și dezvoltarea relațiilor dintre aceștia și beneficiarii locali.


Întâlnirea a vizat implicarea Primăriei Municipiului Tulcea la evenimentul de mâine in proiectul Creating Interfaces, cel de-al 2-lea ULL (Urban Living Lab).
De asemenea, au fost discutate și alte oportunități de colaborare între INCDDD și Primăria Municipiului Tulcea în viitoarele propuneri de proiecte.

Proiectul „BELMONT – Creating Interfaces” (http://ddni.ro/wps/ro/project/belmont_ro/ ) are ca obiectiv dezvoltarea interconexiunilor urbane (nexus) referitoare la alimente-apă-energie, propune realizarea conexiunilor dintre părțile interesate (autorităţi, oameni de știință, mediul de afaceri și cetățeni) şi îmbunătățirea vizibilității acestora, facilitând cooperarea și schimbul de cunoștințe. Proiectul dezvoltă și testează abordări inovatoare privind participarea părţilor interesate la nivel local la crearea laboratoarelor urbane (Urban Living Labs) în trei orașe aflate în proximitatea apei: Tulcea (România), Wilmington (SUA) și Slupsk (Polonia).
În completarea cercetărilor anterioare și a unui set de instrumente științifice pentru cetățeni (Citizen Science toolbox), aceste laboratoare urbane implică o abordare co-creativă definită de către părțile interesate în care întrebările, problemele și soluțiile de cercetare sunt stabilite și implementate cu şi de către acestea.
Unul dintre instrumente se referă la crearea unei aplicații online în care sunt prezenți principalii stakeholderi: producători, distribuitori și beneficiari de alimente-apă-energie. Aplicația oferă producătorilor locali un mod de promovare a produselor / serviciilor și un canal de dialog cu beneficiarii.
Pentru realizarea obiectivelor acestui proiect vă invităm să participați la cel de-al 2-lea ULL (Urban Living Lab) ce se va desfăşura online în data de 16 decembrie 2021, între orele 10.00 – 12.00.
Link-ul de conectare:
https://us06web.zoom.us/j/86808486099?pwd=UE1wNGM0SVZueVZOTjZZMDE3dkNJdz09 .
Vă mulțumim pentru sprijinul oferit la crearea și dezvoltarea acestui instrument online ce va contribui la creșterea vizibilității producătorilor agricoli și la adaptarea produselor / serviciilor oferite la cererea beneficiarilor locali.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE