Ştirea zilei

Vocea unică: Alegeri fără evenimente deosebite la Tulcea!

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne acţionează, potrivit competenței, pentru buna derulare a procesului electoral şi asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, în toate localitățile din județul Tulcea.
Aceste măsuri urmăresc un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Până la ora 12.00, la nivelul judeţului Tulcea, procesul electoral s-a desfășurat în condiții normale, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.
Reamintim faptul că alegătorii, precum și toate celelalte persoane implicate în procesul electoral trebuie să respecte măsurile speciale de protecție stabilite în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât să fie evitată răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Accesul alegătorilor în sediul secţiei de votare se va face eşalonat, spre a evita aglomerările. Alegătorii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, şi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi la ieşire.
De asemenea, se va evita contactul fizic cu membrii biroului electoral al secției de votare și atingerea acelorași obiecte sau materiale.
Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 – de exemplu au vârsta peste 65 de ani, au diabet zaharat sau alte boli cronice ori au imunitate deficitară – pot solicita acces prioritar în localul de vot.
Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.
Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Back to top button