fbpx
Ştirea zilei

Protecția Consumatorilor în acțiune: Două firme de catering cu activitate oprită temporar!

- alte trei supermarket-uri sancționate cu amenzi de zeci de mii de lei

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Tulcea a verificat pe parcursul săptămânii trecute operatori economici care desfăşoară activităţi  de alimentaţie publică, inclusiv catering, ca parte a unei tematici regionale  de control, dar şi unităţi de comercializare  gen supermarket, ca urmare a unor sesizări.

REZULTATE

În urma abaterilor înregistrate, comisarii tulceni au aplicat 17 amenzi contravenționale în valoare totală de 60.000 lei şi 2 avertismente.

De asemenea s-au dispus şi 2 măsuri de oprire temporară a serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate, la 2 unităţi de alimentaţie publică.

În total au fost oprite definitiv de la comercializare materii prime şi produse alimentare în valoare totală de 2657 lei.

Dintre cele mai frecvente nereguli constatate, menționăm:

Unităţi de alimentaţie publică:

  • servicii de alimentaţie publică la care se utilizează un ansamblu de proceduri şi produse nesigure (folosirea unor produse şi materii prime în afara datei durabilităţii minimale, a unor materii prime cu stare termică ințială schimbată, a unor produse nesigure cărora nu li se poate stabili data durabilităţii minimale, nerespectarea regimului de temperatura pentru păstrarea preparatelor sau a materiilor prime, prezenţa gândacilor de bucătărie sau a muştelor în blocul alimentar);

Supermarketuri:

  • comercializarea de produse alimentare în afara datei durabilităţii minimale sau datei limită de consum;
  • fructe şi legume depreciate sau fără informaţii puse la dispoziţia consumatorilor cu privire la ţara de origine şi categoria de calitate;
  • produse alimentare nesigure (fără elemente de identificare şi caracterizare);
  • utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate;

    Operatorii economici verificaţi au fost: SC Profi Rom Food SRL, SC Cronos SRL, SC Fraher SRL, SC Aliment Com SA , SC Gloria Mar Gastro SRL.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE