fbpx
Ştirea zilei

Rezultate analize Covid 19 falsificate în numele unui laborator din Tulcea

Polițiștii din Capitală au desfășurat ieri percheziții la sediul unei agenții de turism care ar fi falsificat buletine de analize, cu rezultat negativ pentru COVID, pentru cei care doreau să meargă în străinătate fără să mai stea în carantină. Administratorul firmei, o femeie de 33 de ani, ar fi falsificat 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ pentru SARS-CoV-2, în numele unui laborator de testare Covid 19 cu sediul în …Tulcea!

Poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție la punctul de lucru al unei agenții de turism, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, existând suspiciunea că ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării. Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 – până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.

Astfel, la data de 5 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la adresa punctului de lucru al societății, în urma probatoriului administrat rezultând că administratorul societății, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale, pentru clienții agenției de turism, în vederea producerii de consecințe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinație.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale  în cauză.” se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Uşor de descoperit un fals pentru că toate rezultatele ajung în Corona-Forms

Un rezultat al testării Covid 19 poate fi foarte usor depistat dacă este fals sau nu şi asta pentru că toate aceste rezultate se încarcă într-o aplicaţie a Ministerului Sănătăţii, respectiv Corona-Forms.

Potrivit reprezentantului clinicii din Tulcea, toate testele de coronavirus efectuate de laborator sunt mai întâi raportate la Ministerul Sănătății care le validează şi apoi transmise beneficiarului aşa că orice fals poate fi descoperit foarte ușor.

Din verificările noastre, laboratorul pentru testarea Covid nu a emis niciun buletin de analize pe numele persoanelor indicate de organele de cercetare penală.
Mai mult, în ultimul an Clinica Routine Med Tulcea nu a prelucrat nicio probă la solicitarea vreunei agenţii de turism din Bucureşti sau de oriunde altundeva din ţară.
Fac precizarea că singurele relaţii comerciale ale clinicii noastre sunt cu direcţii de sănătate publică din ţară şi cu alte clinici private care ne transmit probe pentru care emitem în mai puţin de 24 de ore buletinele de analize.„, a declarat administratorul laboratorului de analize din Tulcea.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE