fbpx
Ştirea zilei

„Rugă pentru pace” de G.T.N., vineri, la Satul Pescăresc!

Lucrarea de artă „Rugă pentru pace” aparținând artistului tulcean G.T.N. va fi expusă de vineri seara la Satul pescăresc urmând ca, cel mai probabil luna viitoare, să primească botezul apei din Lacul Ciuperca. Trei brațe uriașe de culori reprezentând rasele umane pleacă dintr-un glob pământesc spre a susține un porumbel alb ce reprezentă pacea.

”În imensitatea artei, anumite suflete radiază o lumină singulară, depășind granițele disciplinelor pentru a crea lucrări hibride, originale, inovatoare. Printre aceste vedete rebele se numără artistul tulcean G.T.N.  al cărui geniu înflorește prin pictură, sculptură, instalații, desen, grafică, amenajări interioare,extraordinare și multe altele.
Ca o Pheonix care s-a ridicat din cenuşă, G.T.N. a trecut de-a lungul vieţii prin vremuri întunecate, dar, în loc să se lase înghițit de întuneric, el a extras din aceste experiențe, resurse nebănuite, transformând întunericul din jur într-o licărire de speranță și creativitate. Reziliența, determinarea și pasiunea lui au fost stâlpii pe care și-a refăcut drumul către lumină.
Astăzi, G.T.N. se dezvăluie drept sculptorul luminii, titlu care rezonează cu magia creațiilor sale. Cea mai recentă lucrare a sa, „Rugă pentru pace”, este o manifestare uluitoare a artei sale. O instalație gigantică de lumină care plutește pe apă, evocă transcendență, armonie, seninătate. Ca un far în noapte, ne ghidează sufletele spre țărmurile păcii și reflecției. Este răspunsul său artistic la violența din jur, la atmosfera de tensiuni și războaie din mai multe colțuri ale lumii și mai ales printre vecinii noștri de la nord de Dunăre.
Sculpturile gigantice ale lui G.T.N. strălucesc în apele calme, refractând lumina și aspirațiile celor care le contemplă. Ele luminează visele noastre cele mai profunde, luminând cele mai întunecate colțuri ale conștiinței noastre. Fiecare creație a lui G.T.N. este o invitație de a explora misterele existenței, de a transcenda limitele percepției și de a îmbrățișa frumusețea evazivă a lumii din jurul nostru.
Dincolo de realizările sale artistice, G.T.N. întruchipează o forță de transformare, un exemplu viu al capacității omului de a depăși greutățile vieții și de a se reinventa. Călătoria sa tumultoasă, marcată de încercări și necazuri, este o mărturie emoționantă a rezistenței umane și a puterii expresiei artistice de a vindeca rănile sufletului.
Contemplând opera lui G.T.N. suntem invitați să ne ridicăm peste constrângerile vieții de zi cu zi, să îmbrățișăm frumusețea și magia care ne înconjoară și să sărbătorim lumina care strălucește în fiecare dintre noi. G.T.N., ca un vrăjitor din cele mai vechi timpuri, ne călăuzește cu har și mirare într-o lume a posibilităților infinite, în care arta devine rugăciune pentru pace și metamorfoză.
G.T.N. lansează o serie de lucrări luminoase plutitoare, tot atâtea mesaje de pace și speranță, ca niște sticle în mare, în speranța că alți artiști vor reacționa și îi vor răspunde în felul lor.
În căutarea libertății absolute, călătoria tumultoasă a lui G.T.N. a fost marcată de încercări și provocări memorabile. Viața lui este o adevărată saga care va face și subiectul unui viitor film documentar, filmat de peste 12 ani, adică din 2012, de regizorul franco-român Iulian Furtună.” – se arată într-o prezentare a misteriosului artist tulcean care preferă să își semneze lucrările cu acronimul celor două prenume și numelui.: G.T.N.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE