fbpx
Fotbal

Rușinos: Luncavița e peste Tulcea la fotbal!

În cele două serii ale Ligii a IV-a de fotbal județean azi s-au disputat 6 meciuri, unul dintre cele mai importante, cu miză am spune, fiind cel de la Tulcea, de pe stadionul Cozma Zaiț.

Echipa fanion a municipiului Tulcea, FC Delta, una fără nicio susținere financiară de la bugetul local, a întâlnit una dintre revelațiile sezonului, Partizanul Luncavița. Unii ar spune un duel între actualul oraș și fostul sat a lui Iliuță, însă personajul cu pricina nu are nicio legătură cu fotbalul. Cu cele două echipe de fotbal, mai precis. Iar după unii, nicio legătură cu nimic, în general.

Pe o suprafață de joc incomparabil mai proastă decât cea de pe stadionul Delta, ținut mai degrabă muzeu al fotbalului decât un loc de întâlnire pentru microbiști, echipele din Tulcea și Luncavița au făcut eforturi mari să controleze mingea în primele 45 de minute. Așa se explică și scorul pauzei, 0-0.

A trebuit să treacă mai bine de o oră pentru ca Ionuț Mahlea, decarul gazdelor să puncteze în minutul 63 în poarta lui Cosmin Cireașă, un portar care a avut câteva intervenții miraculoase, mai ales la suturile vedetei gazdelor, Gabriel Paraschiv.

De pe marginea terenului, antrenorul Marius Carpov le-a cerut tinerilor săi jucători, majoritatea adolescenți, să țină mingea în posesie pentru a conserva rezultatul. Nici bine nu a apucat să le transmită mesajul că Ștefan Mangîr, atacantul gazdelor, a și egalat în minutul 65.

După egalare, căpitanul jucător antrenor al Partizanului Luncavița, Ionuț Iorga, l-a cerut pe teren și pe Mihai Stan,  care a reușit în minutul 78 golul care a întors rezultatul în favoarea oaspeților.

În ultimele zece minute Gabriel Paraschiv ar fi putut egala cu șuturi bine plasate de la distanță, însă portarul Cireașă de la Luncavița a făcut niște plonjoane de Champions League și a respins miraculos. Cum ocaziile se răzbună, Ștefan Mangîr a închis tabela în penultimul minut de joc după ce a transformat un penalty.

Scor final 3-1 pentru Partizanul Luncavița in deplasarea de la Tulcea ocazie cu care FC Delta a picat de pe podiumul seriei, dominate de Săgeata Stejaru, lider autoritar după victoria de azi cu 9-0 contra celor de la Viitorul Horia și Flacăra Mihail Kogălniceanu, care n-a avut azi meci programat.

Rușinos pentru Tulcea? Da! Un oraș care nu mai apare deloc pe harta fotbalului românesc și acum dispare și de pe harta fotbalului județean…

Clasament

1 A.C.S. Săgeata Stejaru  27p

2 A.C.S. Flacăra M. Kogălniceanu 21p

3 A.S. Partizanul Luncaviţa  13p

4 FC Delta Tulcea 13p

5 A.S. Progresul Isaccea  8p

6 A.C.S. Viitorul Horia  4p

7 A.S. Beroe Ostrov  1p

Viitorul Murighiol rămâne lider după meciul de la Topolog!

În seria B a Ligii a IV-a, Viitorul Murighiol a avut un examen greu de dat pe terenul celor de la Șoimii Topolog, un meci care ar fi simplificat cumva ecuația ierarhiei de pe podium. Viitorul Murighiol s-a impus cu 4-3 în dificila deplasare de la Topolog și măcar un lucru e limpede în serie: Șoimii Topolog nu mai au șanse la podium, ci doar la calificarea în play off.

În deplasarea de la Somova, Granitul Babadag, s-a impus cu 3-1 pe terenul ultimei clasate, Național, mai greu decât o făcea în meciurile din tur, dovadă că echipa din Babadag nu mai are turate motoarele la fel de tare ca în toamnă. Chiar și așa are un loc rezervat în play off mai mult că sigur.

Meci fără istoric în derbiul vorbitorilor de limbă rusă Pescărușul Sarichioi -Luceafarul Slava Cercheză: 8-0 pentru multipla campioană a județului, Pescărușul.

În fine, la Ceamurlia de Jos, Ceresmin a terminat la egalitate, 1-1, meciul cu Heracleea Enisala, un meci fără nicio miză, doar de plăcerea de a juca fotbal.

Clasament

1 A.S. Viitorul Murighiol 25p

2 A.C.S. Pescăruşul Sarichioi Junior 10 24p

3 A.C.S. Granitul Babadag  24p

4 A.S. Soimii Topolog  16p

5 A.S. Luceafărul Slava Cercheză  10p

6 A.S. FC Ceres Min Ceamurlia de Jos  8p

7 A.S. Heracleea Enisala  4p

8 A.S. Naţional Somova  3p

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE