fbpx
Mediu

S-a finalizat cadastrarea terenurilor și plajelor administrate de ARBDD

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor gestionate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) în evidențele de cadastru și carte funciară. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și au vizat o suprafață de aproximativ 190.000 de hectare din 11 comune din județul Tulcea. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale ANCPI.

ANCPI, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a înregistrat în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară terenurile situate în extravilan, suprafeţele terestre şi acvatice, terenurile aflate permanent sub apă şi plajele din Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării”.

Cele 1.985 de imobile aflate în proprietatea publică a statului român și în administrarea ARBDD au suprafața totală de 188.452,66 de hectare și sunt situate în comunele C.A. Rosetti, Ceatalchioi, Chilia Veche, Crișan, Grindu, Isaccea, Murighiol, Pardina, Sf. Gheorghe, Sulina și Valea Nucarilor.

Cea mai mare valoare a unui contract 

Contractul de finanțare semnat de ANCPI și ARBDD, în iunie 2020, este contractul cu cea mai mare valoare încheiat de ANCPI cu o instituție publică – 29.815.647 de lei.

La semnarea contractului au participat, la acea vreme,din partea ministerului secretarul de stat Andrei Baciu, iar din partea beneficiarului guvernatorul ARBDD Ion Munteanu, deputatul George Șiscu și prefectul de la acea vreme, Alexandru Cristian Iordan.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de aproximativ 312 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, altă sursă de finanțare poate fi bugetul local.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button