fbpx
Tulcea

Să vă luptați, ca drapelul României să fie pe cel mai înalt catarg la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Pleiada de sportivi români etnici ruși lipoveni, în frunte cu cvadruplul campion olimpic și multiplul campion mondial, european și național, “amiralul flotilei românești” – dl Ivan Patzaichin, în decursul a peste jumătate de secol, a adus glorie României la diverse competiții sportive internaționale.

Simbolurile noastre naționale sunt sfinte pentru oricine simte românește.

Și la a XXXII-a ediție, de anul acesta, din delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo va face parte și un sportiv etnic rus lipovean – Cătălin Chirilă – la categoria sporturilor nautice, la kaiac-canoe, antrenorul căruia este tot un etnic rus lipovean – Petre Condrat.

Astăzi, 1 iulie 2021, am fost la Complexul Național Sportiv “Nicolae Navasart” de la Snagov să-i încurajez pe sportivul nostru Cătălin Chirilă și pe antrenorul acestuia, Petre Condrat, și să le urez mult succes din partea Comunității Rușilor Lipoveni din România și a Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, la competiția sportivă planetară – Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Implicare, dăruire, trudă, jertfă – sunt preceptele de succes pentru a atinge performanța și pentru a fi continuatorii destoinici ai titanilor din sportul nautic național!

Am dăruit o sfântă cruce ca simbol al credinței noastre ortodoxe, de culoare aurie. Cu acest semn să învingă și le doresc ca cel puțin una dintre medaliile obținute la aceste jocuri olimpice să aibă culoarea crucii, pe care au primit-o în dar.

Întrucât componenta de bază a identității noastre etnice este spiritualitatea, i-am încurajat pe sportivii noștri să asimileze barca cu biserica – care este reprezentată simbolic ca o corabie, iar catargele acesteia reprezintă turlele bisericii.

Să lupte pentru ca drapelul României să fie pe cel mai înalt catarg, așa cum au luptat înaintașii noștri pentru Sfânta Cruce de pe turlele bisericilor noastre.

Doresc mult succes delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, să se întoarcă cu rezultate remarcabile, multă sănătate și să aibă parte, sportivii și antrenorii lor, de ajutorul Bunului Dumnezeu!

Deputat Silviu Feodor,

Președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE