Ştirea zilei

Salvator de meserie: „Strigă-l pe Ionuț! Doar el poate să-l salveze!”

Plutonierul adjutant șef, Gălățeanu Ionuț, comandant de echipaj la Pichetul de Pompieri Nave Operative Crișan, aflat în timpul liber, a intervenit pentru salvarea unui bărbat, cunoscut cu afecțiuni cardiace ( 3 stenturi).
Cazul medical a fost anunțat la 112 în data de 30.04.2021, în jurul orei 11:00, spre locul solicitării fiind direcționat elicopterul SMURD Constanța.
După efectuarea apelului, a fost cerut ajutorul colegului nostru, care locuia în apropiere.
Ajuns la fața locului, Ionuț a încercat să liniștească persoana, în vârstă de 56 de ani, însă acesta a intrat în stop cardio-respirator.
Imediat, colegul nostru, a început manevrele de resuscitare, reușind să-l stabilizeze.
Până la sosirea echipajului medical aerian, bărbatul a mai suferit două stopuri cardio-respiratorii, fiind stabilizat de Ionuț și asistenta medicală din localitate, venită în ajutor. Acesta a fost preluat de către elicopterul SMURD în stare stabilă.
Colegul nostru, Ionuț, are o îndelungată experiență ca salvator, încadrând autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD de aproape 20 de ani. Felicitări, Ionuț! Suntem mândri că faci parte din colectivul ISU „Delta” Tulcea și pentru că în curând va fi ziua ta de naștere îți urăm La mulți ani și multă sănătate!„, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Back to top button