fbpx
Ştirea zilei

Scade taxa de habitat de la 182 de lei la 147 de lei de persoană pe an!

Potrivit anunțului de intenție referitor la elaborarea proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2021, pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei municipiului Tulcea, de anul viitor tulcenii ar putea plăti mai puțin taxa de habitat (gunoiul).

Propunerea are ca temei principal suspendarea taxei TMB (tratare mecano biologică), creșterea numărului de contribuabili care o plătesc și în mai mică măsură scăderea cantității de deșeuri menajere în 2020 față de 2019.

În urmă cu un an, consilierii locali votau pentru majorarea acestei taxe de habitat de la 131 de lei pe an la 182 de lei pe an cu opoziția vehementă a liberalilor, mai ales a președintelui PNL Tulcea, Stefan Ilie, pe atunci primar al comunei Luncavița, acum al municipiului Tulcea.

,,Exemplu concret, la mine în comună, prețul este undeva la 73 lei/an. Este o mare diferență între 73 de lei la o comună și 182 de lei la Tulcea”, declara anul trecut Ștefan Ilie, actualul primar al municipiului Tulcea.

Taxa de habitat este datorată numai de persoane fizice, locuitori ai municipiului Tulcea.

Taxa constituie venit cu destinaţie specială, este fundamentată pe necesitatea asigurării curăţeniei municipiului și se utilizează în scopul asigurării colectării și transportului rezidurilor menajere din recipienții proprii sau închiriați (containere, europubele, etc.), precum și pentru depozitarea şi neutralizarea acestora la rampa ecologică.

 

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
× CONTACTEAZĂ-NE