Ştirea zilei

Şi a fost şi Ziua ARBDD! Mai ca la sat, adică Satul pescăresc…

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a ajuns de ani buni – cineva trebuia să o zică! – o fată bătrână pe care nu prea o mai vrea nimeni. E şi normal! Luna aceasta face 31 de ani şi, deşi e singura instituţie din judeţ condusă de un subsecretar de stat (Guvernatorul ARBDD are rang de subsecretar de stat – n.n) să fii angajat la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării e cea mai mare ruşine din judeţ, dacă te uiţi pe fluturaşul de salariu! Iar când ai şi familie, dragostea de mediu, manifestată cum altfel decât prin fluturi în stomac, chiar nu ţine de foame…

Cam aşa a fost cea de-a 14-a ediţie a Zilei ARBDD (Ordinul de ministru 
pentru declararea zilei de 1 septembrie Ziua Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” fiind emis în 9 mai 2008): pe austeritate!

Când nu ai buget pentru a organiza un eveniment de anvergură, aşa cum ar merita o instituţie de talia Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Dunării (cel puţin aşa o percep oamenii importanţi din lumea ştiinţifică, dovadă apartenenţa la cele mai importante convenţii internaţionale de mediu n.n.) găseşti soluţii mărunte, micimi demne de austeritatea în care se tăvăleşte de ani buni această instituţie. Şi uite aşa ajungi să legi un astfel de eveniment marcant pentru instituţie de un proiect aflat în derulare, să zicem “Revizuirea planului de management și a regulamentului RBDD“, cod SMIS 2014+ 123322, despre care ştie cele mai multe lucruri Liliana Ivancenco.

Cel puţin luna aceasta, întâmplător sau nu, la Tulcea au loc două evenimente de înaltă ţinută pentru mediul academic din domeniul delte şi zone umede la care participă oameni de ştiinţă pentru care ar fi fost o onoare să fie invitaţi la ziua Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Dar poate nu s-a vrut să i se dea importanţa cuvenită acestei zile…

Iar pentru a fi cu adevărat o zi ca oricare alta, iată o lipsă de comunicare în PLUS+, de la aceeaşi oră cu evenimentul de la Satul Tradiţional Pescăresc în sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea avea loc şedinţa Colegiului prefectural cu toţi şefii de servicii deconcentrate prezenţi la convocarea prefectului Marcel Ivanov. Să fie oare o răzbunare în PLUS+ că n-o fi fost invitat la Ziua ARBDD?

Şi pentru că agenda evenimentului ce a marcat Ziua ARBDD a avut şi o conferinţă de presă în program, vom reveni cu declaraţii halucinante ale actualului guvernator ARBDD, Atena Adriana Groza!

Back to top button